J. Hrabko: Väčší problém ako odvolanie šéfa SIS je rastúci chaos a zmätok
24 | 08 | 2023 I Ivan Mihale

Väčší problém ako odvolanie šéfa Slovenskej informačnej služby (SIS) je rastúci chaos a zmätok v oblasti bezpečnostných inštitúcií. V TASR TV to povedal publicista Juraj Hrabko.

Pripomenul, že riaditeľa SIS Michala Aláča ani šéfa Národného bezpečnostného úradu (NBÚ) Romana Konečného nevzali po zásahu NAKA do väzby a stíhaní sú na slobode. "Prezidentka zrazu uvidela dôvod dočasne pozastaviť riaditeľovi SIS výkon služby a premiér vzápätí avizoval jeho odvolanie. Takže v bezpečnostných zložkách bol zmätok a chaos, aký tu často nevidíme," pripomenul Hrabko. Aláča už odvolali z pozície šéfa SIS.

Hrabko poukázal, že dnes vláda nemá ani ministra vnútra a rezort riadi premiér, SIS bude riadiť prvý námestník. "Prezidentka a premiér po zasadnutí bezpečnostnej rady ubezpečovali, že všetko je v poriadku a orgány fungujú, lebo ich riadia námestníci. Je to inak a naopak, štátne inštitúcie nemôžu riadne fungovať, keď nemajú riadne vedenie," konštatuje Hrabko.

Problém podľa neho vznikol už pri kreovaní úradníckej vlády. "Celé to bolo zle zohraté a prvotnú príčinu tej zlej zohratosti vidím v skladaní vlády prezidentky pod vedením Ľudovíta Ódora. Ukázalo sa, že pripravení vôbec neboli," povedal.

Ak by však prezidentka nebola súhlasila s jesenným termínom volieb, nemuseli podľa Hrabka vzniknúť ani problémy súvisiace s úradníckou vládou. "Už sme mohli mať po voľbách, už sa tu mohla medzi sebou hádať nová moc," poznamenal Hrabko.
Vojna v bezpečnostných inštitúciách podľa neho na Slovensku prebiehala počas celého volebného obdobia. "Nová vláda, ktorá vzíde po voľbách, bude musieť upratať a nastoliť poriadok," povedal. Ak by to nový kabinet nedokázal, podľa Hrabka padne a nestabilita bude pokračovať ďalej.

Našich diktátorov zrazu zaráža, že ich nenosíme na rukách
Ešte mesiac volebnej kampane. Teda ešte mesiac, počas ktorého sa kandidáti musia pohybovať aj medzi ľuďmi (opicami, dezolátmi, fašistami a konšpirátormi). Potom, v prípade volebného úspechu, sa zas na štyri roky zabarikádujú do straníckych centrál,... Čítať ďalej
23 | 08 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik