Kráľ je nahý! Nemecká pýcha a pád, alebo ako zelená lobby zlyháva!
25 | 08 | 2023 I Gabriela Fedičová

"Utopista zelený Mr Habeck v kresle ministra hospodárstva dnes prekvapený hovorí, že Nemecko čaká drsných 5 rokov, priemysel odchádza mimo krajinu a bude im treba doma dotovať elektrinu. Takže nie dotovať výrobu spoľahlivej elektriny v nemeckej atómke, aby jej bolo dostatok, ale dotovať dovoz atómovej elektriny z Francúzska, Beneluxu a z Čiech. Mr Habeck priviedol tupým presadzovaním nefunkčného riešenia zásadného problému Nemecko do recesie. Koalícia ho potrebuje a tak je zelený demagóg kapitánom priemyslu. A všetci sa boja povedať, že kráľ je nahý." Analytici z Dáta bez pátosu

Názor analytikov z platformy "Dáta bez pátosu," zverejnený na sociálnej sieti prinášame v plnom znení.

Nemecko v recesii

Mr Habeck priviedol tupým presadzovaním nefunkčného riešenia zásadného problému Nemecko do recesie. Koalícia ho potrebuje a tak je zelený demagóg kapitánom priemyslu. A všetci sa boja povedať, že kráľ je nahý.

Nemecká pýcha a pád: elektrina a recesia

Pred pár rokmi bolo Nemecko čistým vývozcom elektriny. Domáce podniky náročné na spotrebu elektriny išli na plné pecky a vyrábali aj chemické, aj oceliarske, aj farma produkty. HDP rástol a Nemecko bolo motor Európy.

Potom prišla zelená lobby a ako súčasť vlády presadila síce ľubivé, ale v kritickom čase (málo vody, noc a počasie bez vetra) zlyhávajúce riešenia. Bolo v poriadku, že do zelených, šetrných zdrojov elektriny išli stomiliardy €. To nerozporujeme: drahé, ale zelené a šetrné.

Problémom bolo, že Nemci potrebujú veľmi veľa elektriny. A niekomu nevyšla trojčlenka.

Postupne vypli 20 GW jedných z najmodernejších atómových elektrární po celej krajine. Veď nahradia “dočasne” plynom z Ruska, obchodníci s Východom. Posledné 4GW atómu vypli tento rok v apríli.

Dnes dovážajú z Francúzska presne tie isté atómové elektróny, aby im išla večer telka a v noci klíma. Dokonca presne 4GW.

Okrem tých vybudovaných zelených zdrojov a prespustených desaťtisícov energetikov z atómiek musia mať v zálohe 38GW výkonu vo vyše dvadsiatich uhoľných elektrárňach a 45 GW výkonu v tridsiatich plynových elektrárňach.

Agenda splnená!

Opakovane ako mantru tvrdia, že tie uhoľné elektrárne vypnú. Nebude sa dať.

Uhlie “išlo” dnes v noci 19GW a plyn 11GW. Takto to zariadili zelení utopisti, lebo nerozumejú trojčlenke.

Ak by sme mali porovnať jablká s jablkami a Nemecko by dnes malo byť tým výkonným vývozcom, tak by museli zapnúť aj zostávajúcu zálohu 18 GW uhlia. Spolu 37 GW z uhlia. Ako v 1992 v NDR.

Lebo majú argument: ale celkovo produkujeme menej bordelu z uhlia. Veď áno: keď produkujete celkovo menej elektriny!

Utopista zelený Mr Habeck v kresle ministra hospodárstva dnes prekvapený hovorí, že Nemecko čaká drsných 5 rokov, priemysel odchádza mimo krajinu a bude im treba doma dotovať elektrinu.

Takže nie dotovať výrobu spoľahlivej elektriny v nemeckej atómke, aby jej bolo dostatok, ale dotovať dovoz atómovej elektriny z Francúzska, Beneluxu a z Čiech.

Mr Habeck priviedol tupým presadzovaním nefunkčného riešenia zásadného problému Nemecko do recesie. Koalícia ho potrebuje a tak je zelený demagóg kapitánom priemyslu. A všetci sa boja povedať, že kráľ je nahý.

Len EON a RWE musia držať v pohotovosti 50 elektrární, ktoré dnes v noci produkovali 25 TISÍC TON (25 vlakov) CO2-emisií ZA HODINU. Už je to tak kvoli suchu a teplu týždeň a bude to tak do víkendu, potom sa možno rozfúka.

Lebo zeleným v Nemecku nevyšla trojčlenka a primiešali do rovnice so slnkom/vodou/vetrom NO-GO pre nemecký atóm. Francúzsky, český a belgický a švajčiarsky sú OK.

Agenda splnená!

V zjednotenej Európe!

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

V 21. storočí!

Tieto otázky sa treba pýtať aj na Slovensku, a každého, kto chce ovplyvňovať našu budúcnosť. Zvlášť sa to treba pýtať tých s podobnou agendou akú má Mr Habeck. Lebo lekárov máme na Slovensku málo a ITčkárov tiež, ale nukleárna energetika je naša kľúčová kompetencia.

Výroba elektriny na Slovensku je dnes mimoriadne čistá, a elektrinu vyvážame, čo je HDP. A len vďaka výrobe elektriny v atómových reaktoroch máme v roku 2023 rast HDP. Bez 3. reaktora v Mochovciach by sme boli de-facto v recesii.

400MW po “len” €100 je denne 1 milión euro☘️

Pre Dáta bez pátosu píše Ivan Bošňák. Autor začal vysokoškolské štúdium ako energetik.

🙏 Ak chcete podporiť prácu na našich analýzach a reportoch, môžete tak urobiť na: https://www.patreon.com/databezpatosu