Michelko o týždni justičných faulov (VIDEO)
13 | 08 | 2023 I Eka Balaskova

Tradičná glosa politológa Romana Michelka sa tentokrát točí hlavne okolo toho, že slovenská justícia sa v tomto týždni vyznamenala hneď niekoľkokrát. Šlo nie len o Tibora Gašpara a 363-jka pre Roberta Kaliňáka, no aj odpočúvanie Kočnera v Leopoldove. No a kauzu Záleská-Tódová vynechať nemohol tiež.

Politológ je presvedčený, že situácia so zadržaním (a následným pustením) Tibora Gašpara Smeru-SSD len prinesie niekoľko percent hlasov a Gašparovi dodá hlasy preferenčné. Michelko tiež vysvetľuje, na akom nezmysle bolo postavené Kaliňákovo obvinenie  a prečo je neprípustné odpočúvanie rozhovorov advokáta s jeho klientom vo väzbe. Vracia sa tiež ku kauze novinárky a sudkyne.

Gašparove šance

Michelko sa domnieva, že po tomto divadle, ktoré predviedli OČTK s kandidátom Smeru Tiborom Gašparom, má práve Gašpar šancu dostať po Ficovi, Blahovi či Robertovi Kaliňákovi štvrtý najvyšší počet preferenčných hlasov vo voľbách. V politickej rovine to glosátor prirovnáva k stíhaniu Trumpa, ktorému okamžite naskočilo 14 percent preferencií.

„Je to čistá a neskutočne hlúpa demonštrácia  politickej, policajnej a justičnej zvôle, myslí si Michelko a pripomína vyjadrenie Borisa Kollára (Sme rodina), že keby chcel pomôcť Smeru, nespraví nič iné. Michelko tiež dodáva, že ak raz bude mať Fico jazdeckú sochu, tak kôň, na ktorom bude sedieť, bude mať Matovičovu tvár.

Policajná nadpráca tlačí SMER v preferenciách stále vyššie
Na prepustenie Tibora Gašpara reaguje už krátko po prvých správach publicista Karol Lovaš. Jeho názor zo sociálnej siete vám ponúkame v pôvodnom znení. _______________________________ "Tibor Gašpar bol prepustený Tento druh policajnej "nadpráce"... Čítať ďalej
13 | 08 | 2023 | Ivan Brožík

Kaliňákova 363-jka

Michelko pripomína, že Robert Kaliňák bol vyšetrovaný za to, že poslal Imreczeho za Brhelom, aby mu dorovnával plat. Nikto mu to však nedokázal a on sám tvrdí, že na to nemal dôvod, ale dôležité je, že na dorovnanie platu na úroveň, akú dosahoval v privátnej sfére, neexistuje paragraf.

„Je to neetické, môže to byť podivné, môžu tam byť otázniky, prečo to ten človek robí, ale za tento čin sám Imrecze nie je trestne stíhaný,“ upozorňuje Michelko a rekapituluje, že Kaliňák bol obvinený z niečoho, čo mu nikto nedokázal. Kaliňákova kolúzna väzba za to, že niekomu povedal niečo, čo nebol trestný čin, bola hrubo protiústavná.

Odpočúvaný Kočner

V súvislosti s odpočúvaním Mariána Kočnera a jeho právnikov v Leopoldove pripomína Michelko fakt, že v našom právnom systéme sú niektoré neprekonateľné veci – rozhovor advokáta s klientom je porovnateľný k spovednému tajomstvu. Väzeň musí mať garanciu, že jeho komunikácia s právnikom bude nedotknuteľná. Michelko hovorí o Šantovej pasci, v rámci ktorej bol Kočner a jeho právnici 40 dní odpočúvaní. Vyjadril sa k tomu aj dekan PF UK Burda ako o pošliapavaní princípov právneho štátu.

Podľa Michelka advokátom je úplne jasné, že ich telefóny sú odpočúvané, ale to je úplne iná rovina, ako odpočúvať miestnosť, ktorá má byť dôverná. „Toto je prekročenie všetkých hraníc, títo ľudia nemajú bázeň, úctu pred absolútne ničím,“ konštatuje Michelko.

Sudca Truban: Tódová o mne roky písala diskreditačné články
Svoje skúsenosti s duom Tódová-Záleská má aj sudca a bývalý šéf Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) Michal Truban. Ten po prevalení kauzy dua tvrdí, že od Záleskej nástupu na post sudkyne ŠTS sa ho Tódová usilovala zdiskreditovať, zverejňovala... Čítať ďalej
13 | 08 | 2023 | Eka Balašková

Romantická dvojica

Michelko pripomína, že Tódová a Záleská si v súkromí môžu robiť, čo chcú, ak by Monika Tódová bola bežný človek. Politológ do toho poukazuje na verejné tajomstvo, že trojicu dotvára bývalá ministerka spravodlivosti.

Aj podľa mainstreamového komentátora Šoltésza sú etické normy v novinárskej komunite veľmi posunuté. Problém však je, že Tódová pokrývala rozhodovanie Pamely Záleskej, čo je veľký problém – práve v tom je obrovský konflikt záujmov.

„Nakoniec treba znova pripomenúť, kto je to Bernard Slobodník, na svedectvách ktorého stoja kauzy, o ktorých píše Tódová a ktoré súdi Záleská. Svedkovia, Slobodníkovi kolegovia, na súde pod prísahou usvedčili Slobodníka z toho, že sa pravidelne stretával s investigatívnymi novinármi, predovšetkým s Monikou Tódovou (krycie meno Mirka z Bratislavy), Marekom Vagovičom či Annamáriou Dömeovou,“ pripomína Michelko a dodáva, že to fungovalo spôsobom „ja dodám informácie, vy o mne nebudete písať“.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik