Kalašnikovy prerobili na americkú muníciu, ukoristenú od Ukrajincov
13 | 08 | 2023 I Ivan Brožík

Koncern Kalašnikov vyvinul skrátenú útočnú pušku AK-19, pre ktorú sú vhodné aj nábojnice NATO. Informuje RIA Novosti. Ruská armáda tak môže používať muníciu NATO, ktorú dodávajú na Ukrajinu USA a štáty NATO a ktorú ľahko ukoristí v ukrajinskej "protiofenzíve".

Novinku už predstavili v koncernovom demo centre. AK-19 je teda vhodný aj pre náboje NATO 5,56 x 45 mm. Ide o výsledok vývoja z dlhšej a masívnejšej verzie AK-19.

Je potrebné poznamenať, že zásobníky NATO je možné použiť aj v puške Čukavin, ktorá nahradila ostreľovaciu pušku Dragunov - tá vyžaduje kaliber 7,62 x 51 mm. 

Teraz Kalašnikov aktívne pracuje na vyzbrojovaní posádok lietadiel, vylepšovaní dronov a úpravách munície.

Hrozné, nepredstaviteľné, neľudské, nekresťanské!
Na Ukrajine sa telá mŕtvych spaľujú v mobilných krematóriách pre zvieratá. Informuje agentúra RIA. Že nejde o núdzové riešenie, dokazuje fakt, že Nemecko v tomto roku dodalo Kyjevu asi 200 takýchto kremačných zariadení. Na Ukrajine sú telá... Čítať ďalej
13 | 08 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik