Bohorovnosť Američanov dostala V Sýrii tvrdé údery
13 | 08 | 2023 I Ivan Brožík

Tri americké vojenské základne v Sýrii zasiahli raketové útoky, informuje RIA. Arabské kmeňové milície operujúce proti americkým jednotkám vo východnej Sýrii vypálili rakety na tri americké vojenské zariadenia v provinciách Deir ez-Zor a Hasakah.

Vo vyhlásení zverejnenom tlačovou agentúrou Fars sa uvádza, že päť rakiet zasiahlo pozície amerických okupačných síl v oblasti plynového poľa Koniko a ďalšie štyri vybuchli na americkej základni neďaleko ropného poľa El Omar. Najmenej jedna raketa zasiahla letisko na základni Al Shaddadi.

Následky asi budú vážne

Očití svedkovia v Deir ez-Zor informovali, že smerom od Koniko stúpal k oblohe hustý dym. Ozývajú sa sirény sanitiek, na oblohe nad areálom sa pohybujú evakuačné vrtuľníky. Informácie o prípadných stratách a materiálnych škodách bateraz neboli. Zástupca amerického vojenského velenia v Bagdade zatiaľ fakty o útokoch na základne nepotvrdil.

Sýria sa čistí od okupantov

Sýrski bojovníci vo svojom vyhlásení zdôraznili, že "budú pokračovať v ničení pevností amerických jednotiek, nech už budú kdekoľvek, až kým nebude celá sýrska krajina očistená od okupantov".

11. júna havaroval vrtuľník amerického letectva pri pristávaní v Ash Shaddadi a zranilo sa 22 vojakov, ktorí utrpeli úrazy rôznej závažnosti. Podľa jednej verzie sa zrútil po zásahu raketou vystrelenou zo zeme.

Už osem rokov americkej okupácie

Od roku 2015 Spojené štáty zriadili na severovýchode Sýrie deväť vojenských základní, z ktorých najväčšia sa nachádza v Tell Beidar, severne od administratívneho centra Hasakah (620 km od Damasku). V Damasku je americká vojenská prítomnosť vnímaná ako nezákonná okupácia, ktorá je sprevádzaná krádežou prírodných zdrojov patriacich sýrskemu ľudu.

Ovládajú vaše ekonomiky, váš mainstream a teda aj vaše vlády
Programom globálnych elít je zničiť Rusko a zmocniť sa jeho bohatstva. V rozhovore na kanáli YouTube to uviedol bývalý poradca Pentagonu, plukovník americkej armády Douglas McGregor. Globalistické elity vládnu v Európe rovnako ako v Spojených... Čítať ďalej
13 | 08 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik