LAŠŠÁKOVÁ: U prominentnej novinárky dochádzalo k mnohým porušeniam zákona
13 | 08 | 2023 I Ladislav Kováčik

Právnička Judita Laššáková bola hosťkou relácie zverejnenej na YouTube. Témou bola aktuálna kauza videa dokazujúceho blízky vzťah novinárky Moniky Tódovej a sudkyne Pamely Záleskej.

Laššáková sa vyjadrila, že ako občan sa v súvislosti s kauzou Tódovej a Záleskej cíti do určitej miery podvedená. Uviedla, že sleduje investigatívu Moniky Tódovej, kde z jej pohľadu dochádzalo k mnohým porušeniam zákona, a nevie, ako je možné, že Denník N alebo iné médiá hlavného prúdu majú „fantastické“ informácie a to skôr, než ako sa dostanú k obvinenému či obžalovanému.

Laššáková tiež hovorí, že ani po tom, ako Martin Daňo prišiel s videom, na ktorom je Tódová spolu so Záleskou, nechce tvrdiť, že určite všetky úniky sa stali pričinením Tódovej a od Záleskej. Zároveň však konštatuje, že to video možno dáva niektorým ľuďom stopercentnú odpoveď na to, čo sme tušili. Z pohľadu Laššákovej nebolo normálne, že tri či štyri dni po tom, ako vypovedal Peter Tóth ako utajený svedok, bola už jeho totožnosť medializovaná a to práve v Denníku N, čo je podľa právničky neprípustné.

Úniky zo spisov mali byť podľa Laššákovej riešené už dávno. Zverejnením mena a totožnosti utajeného svedka si Slovensko podľa nej urobila medzinárodnú hanbu. „My sme sa v tom momente, akonáhle sa zjavilo meno Petra Tótha ako utajeného svedka, stali smerom k zahraničiu absolútne nespoľahlivým partnerom,“ myslí si Laššáková.

Ďalej Laššáková upozornila na to, že sudkyňa Záleská je verejný činiteľ, ktorý rozhoduje o ľudských životoch. Spomenula tu aj prípad Dušana Kováčika. Podľa právničky je „záhadné“, že hlava Úradu špeciálnej prokuratúry musela byť „zoťatá“ - možno tu podľa nej išlo práve o to, že sme mali "čakateľa" na danú funkciu. Podľa Laššákovej existujú dôvodné pochybnosti, či súdny proces, v ktorom Záleská odsúdila Kováčika na 14 rokov väzenia, bol vedený správne.

Viac vo videu:

(881) O nezávislej Tódovej a o nestrannej Záleskej - Judita Laššáková - YouTube

Tu predsa vôbec nejde o vzťah dvoch žien (VIDEO)
Publicista a historik Eduard Chmelár sa venuje ešte stále horúcej téme dovolenky elitnej sudkyne a špičkovej novinárky, ktorá sa usiluje posunúť vnímanie témy do tej roviny, že verejnosť nemá prečo zaujímať ich osobný vzťah a navyše že sa ním nikdy... Čítať ďalej
11 | 08 | 2023 | Eka Balašková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik