Tu predsa vôbec nejde o vzťah dvoch žien (VIDEO)
11 | 08 | 2023 I Eka Balašková

Publicista a historik Eduard Chmelár sa venuje ešte stále horúcej téme dovolenky elitnej sudkyne a špičkovej novinárky, ktorá sa usiluje posunúť vnímanie témy do tej roviny, že verejnosť nemá prečo zaujímať ich osobný vzťah a navyše že sa ním nikdy netajili. Chmelár však uvádza na pravú mieru aj to, prečo sa o to verejnosť zaujímať smie. 

Chmelár vo svojom videu pripustil, že naozaj nežijeme v systéme "našich ľudí", no to, čo žijeme rozhodne nie je lepší systém. Chmelár tiež upozorňuje, že vôbec nejde o nejaký útok na LGBT+ komunitu, ale natvrdo pripomína, že o konflikte záujmov hovorí aj Etický kódex novinára. Jeho porušovaním Tódová znižuje dôveryhodnosť médií a Záleská dôveryhodnosť justície. Chmelár upozorňuje aj na hrozný fakt, že o ich vzťahu vedela celá novinárska obec, no mnohí novinári sa báli hovoriť a nepáči sa im, že ešte aj teraz sa to takto zametá pod koberec. Na záver Chmelár nechal pozdraviť prezidentku, ktorá si užíva dovolenku, kým by mala zachraňovať črepy právneho štátu na Slovensku.

Zmena systému

Chmelár konštatuje, že Slovensko už nežije v systéme „našich ľudí“, zato od Tódovej kolegu Šnídla sme sa dozvedeli, že sme sa prehupli do systému „našich vzácnych kolegýň“. Šnídl pritom kritickým ľuďom vynadal do sprostých ovečiek, ktoré si nevážia, koľko toho Monika Tódová pre nich urobila.

Monika Tódová, foto: FB/MR | Monika Tódová

Nedajte sa oklamať

Podľa Chmelára sa nám všetci, ktorí obraňujú dvojicu dám, sa nám snažia vsugerovať, že je to útok na LGBT komunitu.

„Nič nie je ďalej od pravdy. V skutočnosti to, o čo tu ide, je konflikt záujmov novinára a sudkyne. Nejde o nič menej, ako o dôveryhodnosť novinárov a sudcov, dôveryhodnosť inštitúcií, ako sú súdy a médiá, čo tvorí základ demokracie,“ prízvukuje Chmelár s tým, že po tejto afére verejnosť nevie dôverovať ani médiám, ani súdom.

NAJVÄČŠIA NOVINÁRSKA AFÉRA OD KAUZY SKUPINKA! A mainstream mlčí...
Škandál, v rámci ktorého investigatívny publicista Martin Daňo odhalil spoločný pobyt redaktorky Denníka N Moniky Tódovej a sudkyne Špeciálneho trestného súdu Pamely Záleskej na hotelovej izbe v Tatrách, je najväčšou novinárskou aférou od čias... Čítať ďalej
07 | 08 | 2023 | Diana Zaťková

Prichytení pri ...?

Chmelár upozorňuje, že Tódová a jej šéf sa obhajovali tým, že redakcia bola o všetkom včas informovaná a preto sa Tódová stiahla zo spravodajstva do publicistiky. Chmelár však upozorňuje, že Tódová ešte minulý rok písala o kauzách z prostredia ŠTS.

„Dnes vieme, že všetci novinári o tomto vzťahu vedeli a teraz mi píšu, alebo volajú novinári, ktorým sa nepáči, ako médiá ututlali túto aféru, ale boja sa prehovoriť,“ šokuje Chmelár a pripomína niekoľko bodov z novinárskeho kódexu, ktorý prijal aj Slovenský syndikát novinárov, ale aj medzinárodné organizácie. Jeden z bodov hovorí, že o takomto vzťahu musí byť patrične informovaná verejnosť. To neznamená vedieť o podrobnostiach, ale o vzťahu ako takom.

Môžeme spochybňovať Daňa

Chmelár upozorňuje, že nech je Martin Daňo a jeho spôsoby akokoľvek spochybniteľný, tak on svojim videom, ktoré spochybniteľné nie je, spochybnil všetko, o čom nás či už médiá, alebo súdy snažia tri roky presviedčajú – očistu spoločnosti. Tá sa podľa Chmelára ukazuje len ako boj dvoch politických klanov a za legitímne by považoval preskúmanie všetkých káuz.

Nesúhlasí ani s Mazákom

„Odkedy je milenecký vzťah rodinný život? Alebo sa predseda Súdnej rady Mazák preriekol a povedal niečo, čo povedať nechcel? Že žijú spolu? V takom prípade je to ešte vážnejšie,“ vysvetľuje Chmelár vyvracajúc slová predsedu Súdnej rady o ochrane rodinného života. Chmelár tiež pripomína, že Záleská je Tódovej veľký morálny a profesionálny vzor

"Monika, Pamela, držte sa. Držte sa navzájom... naša krajina potrebuje vás obe ako soľ"
Alebo šialenosť "demokratky" Doroty Nvotovej. To sa inak vnímať nedá. Čo na to ulôtrakonzervatívny Heger, jej volebný šéf? bojovník poroti mafii vo výslužbe? v súvislostiach o téme píše Dr. Igor Bukovský. Text preberáme v jeho pôvodnej... Čítať ďalej
11 | 08 | 2023 | Ivan Brožík

Treba sa pýtať

Chmelár kladie otázku, či nie je takou organizovanou zločineckou skupinou aj takéto zjavné prepojenie a koordinácia aktivít medzi určitými novinármi, sudcami, policajtmi a politikmi. Médiá podľa Chmelára trošku v dôveryhodnosti zachránila vražda Jána Kuciaka, no ľudia, ktorí jeho pamiatku zneužívajú, dôveryhodnosti médií vôbec nepomáhajú.

Bicyklujete, bicyklujete?

Na záver Chmelár nechal pozdraviť dovolenkujúcu prezidentku Čaputovú a pripomenul, že keď šlo o trestné stíhanie čurillovcov, tak sa za nich postavila.

Facebook / Cyklokoalícia | Zuzana Čaputová na bicykli

Ale teraz, keď sa máte postaviť za princípy právneho štátu, pretože nikto od vás nechce, aby ste pľula na nejaké osoby, ale od hlavy štátu očakávam, že v demokratickom štáte je neprípustný konflikt záujmov medzi prominentnými novinármi a prominentnými sudcami," vyčíta preziedntke, ktorá má byť strážkyňou Ústavy.

Právo, morálka a etika sa majiteľov pravdy nijako nedotýka
Ak ide o miláčikov progresívcov, liberálov, prezidentky, Lipšica a spolči mainstreamu tak právo, etiku a morálku ani vysvetľovať netreba. Oni to vidia tak, ako im to práve z pohľadu ich zvrátenej morálky a etiky vyhovuje. Vo svojom odbornom texte... Čítať ďalej
11 | 08 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme