Zelenského zákon padajúceho...
11 | 08 | 2023 I Ivan Brožík

Zákon padajúceho ho... označuje obvykle prenášanie zodpovednosti na nižšie zložky alebo služobný postup. Ide o základnýprincíp fungovania hierarchicky usporiadaných štruktúr, je podstatou byrokratického systému vlád. V plnej miere ho začal aplikovať Volodymyr Zelenskyj a robí masívne čistky okolo seba a pod sebou.

"Zelenskyj vyhodil všetkých šéfov odvodových centier" píše citovaný web novinky.cz.

Dôvod je nám známy už dlho, horšie to bude chápať mainstream a "lovci dezinformácií" 

Ukrajinská Rada národnej bezpečnosti a obrany, na čele ktorej stojí prezident Volodymyr Zelenskyj, rozhodla o prepustení všetkých šéfov oblastných odvodových centier. Dôvodom je údajná korupcia. Rozhodnutie v piatok podľa denníka Ukrajinska pravda oznámil Zelenskyj na základe nedávnej inšpekcie v týchto strediskách.

„Rozpúšťame všetky regionálne ,vojenské výbory'. Tento systém by mali riadiť ľudia, ktorí presne vedia, čo je vojna a prečo je cynizmus a úplatkárstvo počas vojny vlastizradou,“ zdôraznil ukrajinský prezident.

Proti činiteľom odvodových centier je podľa neho vedených dovedna 112 trestných konaní.

A šup tam s vojakmi, ktorí nemôžu byť na fronte

Podľa Zelenského môžu miesta suspendovaných veliteľov stredísk zaujať vojaci, ktorí prešli frontom, ale nemôžu byť na bojisku kvôli zraneniam. "Vojaci, ktorí si zachovali dôstojnosť a nie sú cynickí," dodal prezident.

Vykonanie rozhodnutia by mal podľa Zelenského zabezpečiť vrchný veliteľ ukrajinských ozbrojených síl Valerij Zalužnyj. Ešte pred vymenovaním nových šéfov centier sa uskutoční ich previerka zo strany tajnej služby SBU, dodal prezident.

Reznikov do Londýna?

Denník Ukrajinska pravda s odvolaním sa na nemenované vládne zdroje tiež napísal, že Zelenskyj údajne hľadá aj nového ministra obrany namiesto doterajšieho šéfa rezortu Oleksija Reznikova. Sú vraj dvaja kandidáti.

Prvým je Oleksandr Kubrakov, podpredseda vlády pre obnovu Ukrajiny, a druhým Oleksandr Kamyšin, minister strategického priemyslu. S oboma mali už prebehnúť príslušné rokovania.

O Reznikovovej rezignácii sa po sérii škandálov diskutovalo už začiatkom tohtoročného februára. Teraz sa jeho odvolanie znova zvažuje s tým, že vec sa „posunula od teoreticky možného k prakticky možnému“, uviedol denník.

Denník v tejto súvislosti tiež napísal, že Reznikovovi "údajne nevadí stať sa za trest veľvyslancom vo Veľkej Británii". Nie je však známe, či sa o tom skutočne uvažuje.

Kapitulácia Krajiny 404 je jedinou možnou cestou k mieru
Podpredseda Bezpečnostnej rady Ruskej federácie Dmitrij Medvedev uviedol, že jedinou cestou k mieru je kapitulácia Zeme 404, čo je podľa agentúry TASS „eufemizmus pre Ukrajinu“. Mier má ale blokovať Kyjev aj Washington, ktorý navyše Ukrajine... Čítať ďalej
11 | 08 | 2023 | Ivan Brožík

 

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik