Zatýkanie 2.0 - po Gašparovi aj vyšetrovateľ Kuciakovej vraždy
11 | 08 | 2023 I Eka Balašková

Bývalého policajného prezidenta a súčasnú deviatku na kandidátnej listine Smeru Tibora Gašpara v piatok včasráno zadržala NAKA. V rovnakom čase zadržali aj Romana Stahla, vysoko postaveného policajta z čias Gašparovho vedenia polície.

O Gašparovom zadržaní informoval na sociálnej sieti jeho syn, rovnako advokát Pavol Gašpar a Aktuality informujú, že im to potvrdilo niekoľko nezávislých zdrojov. Pavol Gašpar sa domnieva, že ide o predvolebnú kampaň PS a že kvôli tomuto musel padnúť Šimko ako minister. Zaujímavý je aj expolicajt Roman Stahl, ktorý musel ako vyšetrovateľ skončiť v tíme Novinár.

Predvolebný cirkus

„Išlo o zadržanie bez domovej prehliadky, z čoho je jasné, že ide o sólo akciu Lipšicovej ÚŠP a Hamranovej NAKA. Žiadny príčetný sudca by im totiž na takúto „kovbojčinu“ nedal príkaz, a Záleská zrovna po víkende nemôže,“ píše Pavol Gašpar na sociálnej sieti s tým, že tu je odpoveď, prečo musel skončiť Ivan Šimko. „Takto sa robí predvolebná kampaň v podaní Progresívneho Slovenska.“

"Takýto hrubý nedemokratický zásah do priebehu volieb nemohla NAKA urobiť bez jej súhlasu a bez upovedomenia jej lokaja na MV SR Ľ. Ódora. SMER-SSD berie tieto pinochetove metódy ako obrovskú výzvu a dnes sa bude zadržaním T. Gašpara aj za mojej účasti zaoberať na oficiálnej TK," avizuje Robert Fico.

Berijovské stalinistické metódy vstúpili do boja o slovenské voľby
"Zadržanie kandidáta SMERU-SSD na vysokom mieste na kandidátke pre voľby do NRSR Tibora Gašpara je len prejavom zúfalstva a chrapúnstva NAKA a ÚŠP do posledného okamihu slúžiacich politickému zadaniu zlikvidovať opozíciu." Komentuje aktuálne na... Čítať ďalej
11 | 08 | 2023 | Ivan Brožík

Roman Stahl

Popri Gašparovi bol zadržaný aj Roman Stahl, ktorý vyšetroval vraždu Jána Kuciaka. Aktuality informujú, že dôvodom na jeho zadržanie bola korupcia.  Vo vyšetrovacom tíme Novinár musel skončiť, pretože bol spomínaný v Kočnerovej komunikácii s Norbertom Bödörom.

Čo vydala komunikácia

Tá pochádzala z januára 2018 a Kočner s Bödörom sa zmieňujú o istom Romanovi – ten mal riešiť ovládnutie Technopolu. V tejto kauze mal byť obvinený advokát Andrej Šabík, ktorý Kočnera zastupoval v zmenkovej kauze. Kočner mal podľa Aktualít obavy z toho, že sudkyňa Zuzana Maruniaková by nerozhodovala podľa jeho predstáv.

„Advokát Šabík ktorý zastupuje zmenky bude obvinený v Technopole a sudkyňa v Markíze by sa mohla zbytočne rozrušiť. Sme s tými zmenkami v záverečnej fáze a nechcem aby sa to kvôli pár dňom pojebalo. Tak ak sa dá, nech to Béďo ešte natiahne - napr. nech si vezme spis na kontrolu. Dík,” písal podľa Aktualít Kočner Bödörovi 3. februára 2018.

Skoršie inštrukcie

„Prosím Ťa, zajtra budem mať od prof. Ďaďa - súdneho znalca konečne hotový znalecký posudok (taký ako potrebujem) na ktorý čakám už vyše 6 týždňov (Technopol), potrebujem ešte 2 dni na dopracovanie zmlúv a zaúčtovanie a v utorok 6.2. môže Roman poslať to čo poslať musí. Verím že chrípka ho bude držať na PN do piatku a v pondelok na kontrole ho lekár vypíše do práce. Béďovi (a samozrejme hlavne Tebe) veľmi pekne ďakujem za trpezlivosť a pomoc. Všetko budem mať tip top a môžu nám fúkať...“ písal podľa Aktualít Kočner 30. januára 2018.

Opäť zadržali Tibora Gašpara!
"Dnes ráno Čurillovci zadržali môjho otca, Tibora Gašpara." Píše na sociálnej sieti jeho syn Pavol. "Išlo o zadržanie bez domovej prehliadky, z čoho je jasné, že ide o sólo akciu Lipšicovej ÚŠP a Hamranovej NAKA." Pripomína Pavol... Čítať ďalej
11 | 08 | 2023 | Ivan Brožík

Ďalšia Stahlova kauza

Roman Stahl vyšetroval aj kauzu Váhostav, ktorá sa objavila aj v rámci kauzy Očistec. Bödör mal zaplatiť 20-tisíc eur Bernardovi Slobodníkovi za to, aby sa kauza dostala k vyšetrovateľom, s ktorými bude spokojný Juraj Široký a pri preberaní úplatku bol údajne aj Gašpar.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme