Česko je na nohách - Ukrajinec znásilnil 15 ročné dievča
11 | 08 | 2023 I Ivan Brožík

Mala iba pätnásť rokov, aby si zachránila život, simulovala, že je mŕtva. Osemnásťročný Ukrajinec v Plzni brutálne znásilnil a pokúsil sa zabiť o tri roky mladšie dievča. Na sociálnych sieťach sa už ľudia zvolávajú k sobotnému protestu práve proti Ukrajincom. Polícia upresnila, že nejde o utečenca, ale mladíka, ktorý v meste dlhodobo žije. Súd v piatok popoludní rozhoduje o jeho prípadnom vzatí do väzby. Informuje web novinky.cz.

Na sociálnej sieti sa pobúrené komentáre. Ľudia už tiež zvolali na sobotu pochod Plzní, ktorý má byť namierený proti Ukrajincom. 

„Stále platí, že názory sú jedna vec, šírenie nenávisti vec druhá. Nikomu to nepomôže. Nenávisť je neprijateľná a našou povinnosťou je prešetriť všetky trestné činy,“ pripomenula polícia.

Podľa zistení Práva zatiaľ nebol v centrálnom ani dotknutom mestskom obvode Doubravka žiadny protest oficiálne nahlásený. Polícia sa už vecou ale zaoberá.

Primátorovo vyhlásenie

K prípadu sa vyjadril aj plzenský primátor Roman Zarzycký (ANO). „Dievčaťa je mi obrovsky ľúto. Ako otec rovnako starej dcéry si ani nedokážem predstaviť, akým peklom musela prejsť. Taký čin nemá žiadne ospravedlnenie a ani ten najtvrdší trest nebude pre páchateľa nie je dostatočný. Nedošlo len k ublíženiu na zdraví, ale aj k psychickej ujme, ktorú si dievča ponesie celý život. Dúfam, že bude silná a cez celú vec sa v rámci možností čo najskôr preklenie,“ povedal.

Dievča predstieralo smrť

Zarzycký na pondelok zvolal mimoriadnu schôdzku, kedy bude so zástupcami cudzineckej, štátnej i mestskej polície aj odboru bezpečnosti riešiť situáciu v Plzni.

Udalosť sa stala v Doubravciach. Útočník dievča vylákal na prechádzku okolo rieky. Dievča sa s mladíkom poznalo a súhlasilo. Potom sa ale muž vydal do neďalekého lesíka, zviazal jej ruky, prelepil ústa a znásilnil ju. "Následne jej spôsobil ešte rezné zranenie a vyhrážal sa jej smrťou," popísala policajná hovorkyňa Michaela Raindlová.

Dievčinu potom zabalil do vreca, zhodil zo zrázu do lesa a z miesta odišiel. Tým, že predstierala smrť, sa pravdepodobne zachránila. Sama si došla pre pomoc, sanitka ju potom so zraneniami odviezla do nemocnice. Niekoľko hodín po čine policajti osemnásťročného mladíka dopadli. Kriminalisti ho obvinili z pokusu o vraždu a znásilnenie. Súd by mal v ešte dnes o väzbe.

Kapitulácia Krajiny 404 je jedinou možnou cestou k mieru
Podpredseda Bezpečnostnej rady Ruskej federácie Dmitrij Medvedev uviedol, že jedinou cestou k mieru je kapitulácia Zeme 404, čo je podľa agentúry TASS „eufemizmus pre Ukrajinu“. Mier má ale blokovať Kyjev aj Washington, ktorý navyše Ukrajine... Čítať ďalej
11 | 08 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik