Rakúska exministerka odišla z EÚ a odsťahovala sa do Ruska!
10 | 08 | 2023 I Ivan Mihale

Bývalá rakúska ministerka zahraničných vecí Karin Kneisslová, ktorá na svojej svadbe tancovala s ruským prezidentom Vladimirom Putinom, trávi letnú dovolenku v ruskej dedine. Informuje o tom  portál Topky.sk s odvolaním na miestne médiá, na ktoré sa odvolali na nezávislé, anglicky písané online noviny The Moscow Times.

Ako portál vysvetľuje, Kneisslová sa dostala do hlavných správ médií v roku 2018, keď na jej svadbu v rakúskom vinohrade prišiel aj Putin a oboch odfotografovali, ako spolu tancujú valčík. Exministerka v interview pre ruské médiá teraz prezradila, že si prenajíma letný dom v dedine Petrušovo v ruskej Riazanskej oblasti, približne 350 kilometrov juhovýchodne od Moskvy.

"Prenajala som si ho na ďalší mesiac, potom uvidíme, čo bude," povedal Kneisslová, ale neuviedla, ako dlho je už v Petrušove. "Keď sa pozerám na sliepky, kačky, kozy na ulici – toto je aj môj svet, pretože som žila v malej dedine v Rakúsku," povedala po rusky na miestnom podujatí.

Šéfka rakúskej diplomacie

Portál Topky dopĺňa, že Kneisslovej nedávno zaregistrovaný kanál v odkazovej aplikácii Telegram obsahuje fotografie poníkov, mačiek a kurčiat, aj keď nespresňuje, kde boli snímky urobené. V rokoch 2017-19 pôsobila ako rakúska ministerka zahraničných vecí. V roku 2021 sa pripojila k správnej rade ruského ropného gigantu Rosnefť a stala sa jej nezávislou riaditeľkou. Z rady Rosnefťu odišla v máji 2022, po napadnutí Ukrajiny Ruskom, pripomenuli The Moscow Times.

Vlasť mala opustiť pred tromi rokmi

Znakom toho, že sa jej vzťahy s Ruskom prehlbujú, je aj to, že je uvedená ako riaditeľka Geopolitického observatória pre kľúčové záležitosti Ruska. Ide o výskumné centrum pri Petrohradskej univerzite. Centrum založili v marci tohto roku so zámerom nájsť riešenia problémov v celosvetovom vývoji a v politických cieľoch Ruska.

Súkromná webová stránka Kneisslovej uvádza, že z rodnej krajiny odišla v septembri 2020 pre vyhrážky smrťou a pre faktický zákaz pracovať v Rakúsku. Žila na malej farme vo Francúzsku, ako aj v severnom Libanone, potom sa dočasne usadila v Rusku. Na otázku, či stále udržiava vzťahy s Putinom, Kneisslová pre portál Vid sboku povedala, že naposledy ruského lídra videla v roku 2019.

Biden dal nečakane Rusku TROMF do rúk
Rozhodnutie amerického prezidenta Joea Bidena vyhlásiť územie na ťažbu uránu v Arizone za národnú pamiatku poškodí Ameriku a "pomôže" Rusku, uviedol republikánsky senátor John Barrasso z Wyomingu. V utorok americký líder vyhlásil takmer milión... Čítať ďalej
09 | 08 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik