Zabil ho parmezán
08 | 08 | 2023 I Ivan Brožík

Zrútené regály s tisíckami bochníkov parmezánu zabili majiteľa z mliekarne neďaleko Bergama. Majiteľ mliekarne zomrel po tom, čo sa na neho zrútili regály s 25 tisíc okrúhlymi bochníkmi tvrdého syra parmezánového typu Grana Padano. Záchranárom trvalo celú noc, kým syry, z ktorých každý vážil až 40 kilogramov, odpratali a našli telo 74-ročného muža.

Poldenný boj s časom v skladovacej hale bol mimoriadne zložitý a skončil sa pre majiteľa zle. „Museli sme syry aj regály sťahovať ručne. Trvalo nám asi dvanásť hodín, kým sme ho našli,“ povedal agentúre AFP hasič z Bergama Antonio Dusi.

Muž v nedeľu večer prišiel údajne skontrolovať automatický mechanizmus, ktorý v období dozrievania bochníkov tieto  otáča. Z doteraz neznámych príčin sa zrazu jeden z kovových regálov siahajúcich až k stropu haly zosunul a vyvolal dominový efekt. Ostatné regály, tiež úplne naplnené, sa v krátkej chvíli zrútili tiež a majiteľa podniku zaživa pochovali.

Únava materiálu?

Vyšetrovatelia nevylúčili, že príčinou tragédie by mohla byť únava materiálu alebo bližšie nespresnená technická chyba. Záchranári telo vyslobodili až v pondelok o deviatej hodine dopoludnia. Informoval web novinky.cz.

Banáš s vnúčikom: A UŽ SME VŠETCI! (FOTO)
A už sme všetci - moje skúsenosti s vnúčikom. Napísal na úvod svojho statusu na sociálnej sieti spisovateľ Jozef Banáš. A hneď sa pustil do spomínania, aké to bolo, keď bol ešte čerstvým otcom. A aké je to teraz. Jednou z vecí, ktorých mi je v... Čítať ďalej
07 | 08 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik