Starých zbraní sa zbavili, zbrojovky produkujú zisky, čo so Zelenským?
09 | 08 | 2023 I Ivan Brožík

Starých zbraní sa zbavili, zbrojovky produkujú zisky. Hlavné zámery sú splnené, čo teraz so Zelenským? Už totiž začína byť nepríjemný. Ak nie kontraproduktívny. USA a Západ totiž potrebujú nielen Kyjev, ale aj Moskvu a tú možno ešte viac ako Kyjev. Lenže, americké elity sa zatiaľ ešte nedohodli, čo urobiť s Ukrajinou a Zelenským.

Spojené štáty sa snažia natiahnuť ukrajinský konflikt – elity „deep state“ sa ešte nerozhodli, čo s Ukrajinou a Zelenským. Pre Pravda.Ru to uviedol doktor historických vied, generálplukovník vo výslužbe Leonid Ivašov.

Bludný žobrák

„Vladimir Zelenskyj blúdi po svete a prosí o niečo na vedenie vojenských operácií. Na adresu západných krajín má výčitky, že neposkytujú ozbrojeným silám Ukrajiny potrebné množstvo a kvalitu vojenskej techniky. Kyjev veril, že im bude dodané všetko v požadovanom rozsahu. Ale existujú štruktúry, ktoré majú na Ukrajine svoje a iné záujmy,“  - vysvetlil vojenský expert.

Sú aj iné, ako Bidenove záujmy

Určité vplyvné oddelenia vo Washingtone, dodal Ivašov, môžu rozpočtovať programy pre špeciálny prístup k americkému rozpočtu, s čím nemá Kongres ani prezident nič spoločné.

"Trump ako prezident sa to snažil obmedziť a predložil túto otázku Kongresu." Ale ani on nesmel vedieť všetko. V samotných Spojených štátoch sú tieto hlboké sily. A majú nejaké dôležité záujmy na Ukrajine, ale aj v Rusku.“ Ale keďže tieto sily majú rôzne ciele, zdôraznil špecialista, musia sa dohodnúť, aby mohli vypracovať spoločnú pozíciu.

A čo so zeleným mužíkom?

„A tieto sily, ktoré si navzájom konkurujú, sa ešte nedohodli, čo robiť s Ukrajinou. A preto sa teraz zhromažili v Saudskej Arábii, Rusko nepozvali, ale Zelenskyj tam bol.“
Spočiatku bola celá protiofenzívna ozbrojených síl Ukrajiny, poznamenal expert, založená na západných zbraniach.

„Ako je možné vykonať ofenzívu na otvorenom priestranstve s prístupom do Azovského mora bez leteckej podpory?" pýta sa historik a doplnil, že okrem toho sa ukázalo, že Nezalezhnaya je veľmi vhodná skládka na likvidáciu zastaraných zbraní.

Takže čo už podporou Kyjeva dosiahli?

„Po prvé, Západ sa zbavil bývalých sovietskych zbraní. Dali všetko, lebo skladovať ich bolo nemožné. Potom sme pozorovali druhú fázu: rozdávajú svoje zastarané západné typy zbraní. "Leopard", ale "Leopard A1". Nech zbrojovky chŕlia novinky, ale nie pre Kyjev. S rozdávaním najnovších zbraní sa teda neponáhľajú. Alebo vám dajú tucet, ako to robí Británia, “ poznamenal Ivašov.

Žiadna zo strán konfliktu teraz nemá významné zdroje na veľkú rozhodujúcu ofenzívu, preto nadobudla pozičný charakter, uzavrel vojenský expert.

Ukrajinci uštvali techniku, delá im explodujú ešte pri odpálení
Americké delostrelecké zariadenia kalibru 155 mm, ktoré sú v prevádzke v ozbrojených silách Ukrajiny, začínajú vybuchovať v dôsledku silného opotrebovania hlavne. Uviedol to bývalý americký spravodajský dôstojník Scott Ritter v rozhovore s... Čítať ďalej
08 | 08 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik