Komárno chce v novembri odovzdať do užívania nové nájomné byty
09 | 08 | 2023 I Ivan Brožík/TA SR

V Komárne pribudne ešte v tomto roku 16 nových nájomných bytov. Vzniknú prestavbou bývalej budovy okresného úradu na Námestí Štefánika. Predpokladaný termín ich odovzdania do užívania je november tohto roka, informovala radnica.

 Mestské zastupiteľstvo v Komárne uzneseniami schválilo podmienky ich prenajímania a výšku nájomného. Záujemcovia o prenájom mestského bytu môžu doručiť svoje žiadosti na Mestský úrad Komárno do 15. augusta, upozornil magistrát.

Rozloha dvoj- a trojizbových nájomných bytov bežného štandardu sa bude pohybovať od 50 do 75 štvorcových metrov. Určené budú pre mladé rodiny. Za budovou bude k dispozícii 22 nových parkovacích miest. Pri príprave teplej vody bude pomáhať osem solárnych kolektorov, čo by sa malo prejaviť na znížení režijných nákladov.

Náklady na prestavbu vo výške 1,15 milióna eur budú hradené zo štátnej dotácie a z úveru zo Štátneho fondu rozvoja bývania, informoval magistrát počas spustenia prestavby objektu.

VšZP sa dohodla s Nemocnicou Bory
Štátna Všeobecná zdravotná poisťovňa (VšZP) a bratislavská Nemocnica Bory sa dohodli na zazmluvnení komplexnej zdravotnej starostlivosti. Od utorka tak poistencom preplatí hospitalizácie aj operácie. VšZP avizovala, že k zazmluvneniu urgentného... Čítať ďalej
08 | 08 | 2023 | Ivan Brožík/TA SR

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik