Slovensko je pod vodou a premiér...
06 | 08 | 2023 I Ivan Brožík/TA SR

Premiér Ľudovít Ódor ponúkol Slovinsku pomoc pri odstraňovaní následkov rozsiahlych povodní, ktoré v týchto dňoch postihli krajinu. Informuje o tom na platforme X, predtým známej ako Twitter.

"Slovensko stojí pri Slovinsku počas týchto katastrofických povodní," napísal Ódor s tým, že Slovensko je pripravené Slovinsku pomôcť, ako to bude možné a potrebné.

Ódor je zároveň v kontakte s predsedom vlády Slovinska Robertom Golobom.

Slovinsko postihli prudké lejaky a obrovské záplavy. Voda zatopila budovy, ničila cesty a mosty. V dôsledku prívalových dažďov sa pri obci Dolnja Bistrica ležiacej na východe Slovinska sa pretrhla hrádza na rieke Mur. Povodne si vyžiadali aj niekoľko ľudských životov. Podľa slovinského premiéra čelí krajina najhoršej prírodnej katastrofe vo svojich dejinách, povodne postihli dve tretiny územia.

 Meteorológovia predpovedajú, že v nedeľu popoludní postúpi nad Slovinsko od severovýchodu nové pásmo zrážok, no ich intenzita sa bude líšiť od miesta k miestu. Navyše sa výrazne ochladí.

Otázka red. HD - Ozval sa už z vlády niekto samosprávam na Slovensku?

Výstrahy až tretieho stupňa
Na väčšine územia Slovenska treba počítať s výdatným dažďom aj naďalej. Pripomína to Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ), ktorý vydal výstrahy prvého až tretieho stupňa. Na západnom Slovensku treba počítať so silnejším vetrom. Pre niektoré... Čítať ďalej
06 | 08 | 2023 | Ivan Brožík/TA SR

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik