Prezidentka podľa SNS ohrozuje Slovensko a Slovákov
06 | 08 | 2023 I Ivan Brožík/TA SR

Slovenská národná strana vyzýva prezidentku SR Zuzanu Čaputovú, aby už neudeľovala povolenie Slovákom slúžiť v ukrajinskej armáde. Považuje to za bezpečnostné riziko a ohrozenie všetkých. TASR o tom informovala hovorkyňa SNS Zuzana Škopcová.

"Prezidentka sa rozhodla riskovať a umožnila deviatim slovenským občanom vstúpiť do konfliktu s Ruskou federáciou," konštatuje SNS s tým, že Rusko a Ukrajina si konflikt musia vyriešiť sami a Slováci by doň vstupovať nemali.

SNS avizuje, že v budúcnosti navrhne zákon, ktorým okamžite zanikne občianstvo SR tým, ktorí budú slúžiť v cudzom vojsku so slovenským pasom. Označuje to za bezpečnostné riziko pre všetkých. "Je logické, že takíto občania by mali okamžite stratiť slovenské občianstvo," odkazuje SNS.

Prezidentka povolila službu v ukrajinskej armáde dosiaľ deviatim Slovákom. Od 24. februára 2022 do 2. augusta 2023 vydala celkovo 35 rozhodnutí, z toho deväť povoľujúcich a 26 nepovoľujúcich výkon vojenskej služby v Ozbrojených silách Ukrajiny.

Službu v cudzích ozbrojených silách musí podľa zákona o brannej povinnosti povoliť prezident SR. Žiadosť sa podáva na okresnom úrade, vyjadriť sa k nej musia rezorty obrany, vnútra a zahraničných vecí.

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj krátko po vypuknutí vojny na Ukrajine vyzval "všetkých, ktorí sa chcú pridať k obrane Ukrajiny, Európy a sveta", aby prišli bojovať po boku Ukrajincov.

Slovensko potrebuje nemocnice a nie nakupovať zbrane pre Zelenského
"Zdravotníctvo musí slúžiť ľuďom, nie finančným žralokom! Rušenie nemocníc musíme zastaviť" Píše rozhorčene na sociálnej sieti Milan Uhrík. Slovensko potrebuje nemocnice, a nie nakupovať zbrane pre Zelenského! Lekári a sestry odchádzajú,... Čítať ďalej
06 | 08 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik