Dezinformácie predstaviteľov EÚ verzus fakty
04 | 08 | 2023 I Ivan Brožík

Ruské ministerstvo zahraničia vyvrátilo mýty, ktoré prezentuje vedenie Európskej únie. V súvislosti s publikovaním a distribúciou zborníka „Rok, v ktorom sa do Európy vrátila vojna“ a príspevkami z blogu Vysokého predstaviteľa EÚ pre zahraničné veci a bezpečnostnú politiku Joseppe Borrella, objasnilo mnohé fámy. Informuje agentúra RIA.

Ruské ministerstvo zahraničia dôrazne pripomenulo, že „krízu potravinovej bezpečnosti vyvolala dlho pred začiatkom ukrajinskej krízy nesprávna finančná a hospodárska politika Západu a zhoršili ju sankcie, ktoré EÚ uvalila na Rusko a Bielorusko“.

Zatajovanie faktov

Brusel mlčí o podiele európskej účasti v medzinárodnej lodnej doprave a poistení (4 z 5 najväčších spoločností v tejto oblasti sú európske)“, uviedlo ruské ministerstvo zahraničných vecí. Jednoducho, tieto spoločnosti nenakladajú potraviny, ktoré chýbajú v hladujúcich regiónoch.
Ministerstvo taktiež pripomína, že „projekty, financované a inak podporované na návrh Bruselu na vývoz poľnohospodárskych produktov z Ukrajiny, vrátane „koridorov solidarity EÚ“, majú iba pseudohumanitárny charakter.

Chudoba je rukojemníkom Bruselu

„Pre EÚ je potravinová bezpečnosť „derivát“ geopolitiky. Najchudobnejšie krajiny sa vlastne stali rukojemníkmi politických ambícií Európskej únie, pre ktorú sú problémy v oblasti potravinovej bezpečnosti vedľajším efektom protiruských politík a pokusov Západu chrániť takzvaný  „poriadok založený na pravidlách“.

Amíkom už doplo to, čo Kyjevu a jeho tajtrlíkom v EÚ ešte stále nie
Spojené štáty budú ďalej robiť "všetko, čo sa len dá", aby Rusko mohlo voľne vyvážať potraviny. Informoval Reuters, na ktorý sa odvolala agentúra TASR. Konečne ktosi pochopil, že sankciami voči Rusku sa nedosiahne nič. A naviac, konečne niekto... Čítať ďalej
04 | 08 | 2023 | Ivan Brožík/TA SR

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik