Amíkom už doplo to, čo Kyjevu a jeho tajtrlíkom v EÚ ešte stále nie
04 | 08 | 2023 I Ivan Brožík/TA SR

Spojené štáty budú ďalej robiť "všetko, čo sa len dá", aby Rusko mohlo voľne vyvážať potraviny. Informoval Reuters, na ktorý sa odvolala agentúra TASR.

Konečne ktosi pochopil, že sankciami voči Rusku sa nedosiahne nič. A naviac, konečne niekto pochopil, že obilná dohoda tak, ako ju prezentuje Kyjev, je ovbyčajná zlodejina.

Sám Blinken uznal, že "súdruhovia niekde urobili chybu"

Musí sa obnoviť dohoda, umožňujúca bezpečnú prepravu ukrajinského obilia cez Čierne more. Vyhlásil americký minister zahraničných vecí Antony Blinken. 

"Samozrejme, v prípade návratu k dohode budeme ďalej robiť všetko, čo je potrebné, aby sa zaistilo, že každý vrátane Ruska bude môcť voľne a bezpečne vyvážať svoje potraviny a potravinové produkty," povedal Blinken novinárom v sídle OSN. Narážal tým na sankcie, ktoré v rámci exportu potravín uvalil svet na Rusko po tom, čo si ich vydupal Kyjev.

Zelenského rozdrapí

"Chceme vidieť tieto potraviny na svetových trhoch. Chceme, aby mal každý úžitok z nižších cien," uviedol americký minister po tom, ako predsedal zasadnutiu Bezpečnostnej rady OSN venovanému potravinovej neistote spôsobenej ruskou vojenskou agresiou na Ukrajine.

Európa, kam plávaš, keď svetu neponúkaš cestu mieru?
Európa, kam plávaš, keď svetu neponúkaš cestu mieru?, spýtal sa pápež európskych politikov pred mladými ľuďmi. A zatiaľ čo sa pápež takto pýtal, Rusi napadli ďalší z prístavov, cez ktorý malo prúdiť ukrajinské obilie do sveta – do Somálska, do... Čítať ďalej
03 | 08 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik