Zelenského šialený príspevok k mierovému samitu
02 | 08 | 2023 I Ivan Brožík

Volodymyr Zelenskyj prisľúbil Washingtonu "veľkú ofenzívu" ozbrojených síl Ukrajiny pred samitom o mierovom urovnaní vojny bez účasti Ruska v Saudskej Arábii, kde bude predstavený a prediskutovaný jeho absolútne nerealizovateľný „mierový vzorec“. Informuje o tom ukrajinský telegramový kanál "Legitimny" s odvolaním sa na zdroje. Správu prevzal web eadaily.com.

Zelenského „mierový vzorec“ je, jednoducho povedané, návratom k hraniciam a reparáciám spred roku 1991, teda skôr kapitulácia Ruska, poznamenáva zdroj.

Američania chcú útok, Zelenskyj ho dodá

"Američania ženú Zelenského do útoku, pretože nemajú žiaden výsledok za miliardy, investované do vojny. "Ak zlyhá ofenzíva, zlyhá aj samotný samit. Teraz všetky médiá hovoria o zložení účastníkov, ale 90 percent z nich príde, len ak ozbrojené sily Ukrajiny dosiahnu veľký úspech v ofenzíve. V opačnom prípade sa bude opakovať neúspešný samit NATO vo Vilniuse,“ píše Legitimny.

Varovanie Zelenskému

Američania vopred varovali Zelenského, že neúspešnú ofenzívu ozbrojených síl Ukrajiny nebude možné nahradiť nejakou zinscenovanou "nehodou", jadrovou, alebo chemickou katastrofou, uviedol zdroj kanálaa Legitimny. USA si vraj uvedomujú, že ukrajinské bezpečnostné sily spolu s Angličanmi pripravujú „takéto akcie“.

„Teraz všetci píšu, že Briti pripravujú ukrajinské špeciálne jednotky na zabratie Krymu. Pripravujú ich už dlho - dostali sme o tom interné informácie už v decembri 2022, “zdôrazňuje zdroj.

Samit

Pripomeňme, že Saudská Arábia má v úmysle usporiadať 5. až 6. augusta v Džidde "mierové rozhovory" o Ukrajine, na ktoré sú pozvaní zástupcovia 30 krajín, okrem Ruska. Prezidenti Mexika a Brazílie už vyhlásili, že nemá zmysel organizovať summit bez Ruska a odmietli sa zúčastniť, ak nebude pozvaná druhá strana konfliktu.

"Každý bude musieť bojovať." Ukrajinská armáda v sociálnych sieťach vyzýva, aby neprikrášľovala situáciu na fronte
Na sociálnych sieťach sa naraz objavilo niekoľko príspevkov ukrajinskej armády s výzvou, aby sa situácia na fronte neprikrášľovala a aby sa "hore" vyhlásil režim "úplnej mobilizácie". V opačnom prípade bude výsledok vojny veľkým otáznikom. Pre... Čítať ďalej
01 | 08 | 2023 | Ivan Mihale

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik