Notebooky a tablety z Remišovej projektu končia v ZÁLOŽNIACH!
03 | 08 | 2023 I Ladislav Kováčik

Projekt bývalej ministerky investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Veroniky Remišovej Digitálny žiak bol zameraný hlavne na deti z marginalizovaných rodín a bol oň vraj obrovský záujem. Ukázalo sa však, že mnohé laptopy a notebooky z tohto projektu končia v záložniach.

Na to, že chudobní rodičia nosia počítače zakúpené za príspevok od štátu do záložní, poukázal portál tvnoviny.sk. Za tablet dostanú 35 eur, za notebook necelú stovku. Sociálne odkázané rodiny pritom s technikou z projektu Digitálny žiak kupčiť nesmú. 

Anonym poslal redakcii zvukovú nahrávku z jednej z prešovských záložní, do ktorej priniesol tablet označený nálepkou projektu. Zaujímalo ho, aká by bola cena. Zistil, že by zaň dostal len 35,50 eura.

​Do záložní mali vraj tablety a notebooky nosiť osadníci z Rokycian. Do TV Markíza poslal anonym zvukovú nahrávku, ktorá výkup týchto zariadení dokazuje. Z nej je jasné, že so zariadeniami s nálepkou sa už stretli a výkup pre záložňu nie je problém.

Aktuálne v Bratislave: Zrážka auta s električkou (GALÉRIA)
Aktuálne v centre Bratislavy komplikuje dopravu nehoda, pti ktorej sa zrazila električka s autom. Nikto z pasažierov nie je zranený, hoci auto s električka tlačila zhruba tri metre. Vodič auta si podľa vlastných slov električku nevšimol, vošiel... Čítať ďalej
02 | 08 | 2023 | Eka Balašková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme