Na obľúbené jazero nateraz ZABUDNITE! Kúpanie je tam NEBEZPEČNÉ
01 | 08 | 2023 I Ivan Mihale

Štrkovisko počas leta vyhľadávajú tisíce ľudí. Kúpanie tam je podľa najnovších výsledkov zdravotným rizikom.

Kvalita vody v štrkovisku Zelená voda pri Novom Meste nad Váhom nevyhovuje požiadavkám vyhlášky Ministerstva zdravotníctva (MZ) SR a nie je bezpečná na kúpanie.

FOTO TASR - Radovan Stoklasa
FOTO TASR - Radovan Stoklasa
FOTO TASR - Radovan Stoklasa
FOTO TASR - Radovan Stoklasa
FOTO TASR - Radovan Stoklasa
Vzorku odobrali pred týždňom

Na základe výsledkov rozboru vzoriek vody Regionálnym úradom verejného zdravotníctva v Trenčíne o tom informovala novomestská radnica na svojej webovej stránke.

Požiadavkám vyhlášky ministerstva nevyhovovala vzorka odobratá 24. júla.

Nekúpte sa tam!

„Voda je nebezpečná na kúpanie pre prekročenie zdravotne významného ukazovateľa. Kúpanie predstavuje akútne nebezpečenstvo a je zdravotným rizikom,“ informuje radnica s tým, že dôvodom je zvýšená úroveň baktérie Escherichia coli vo vode.

Hygienici v tomto roku odoberali vzorky zo Zelenej vody aj 19. júna a 10. júla. V oboch prípadoch vzorky vyhovovali požiadavkám MZ SR, kúpanie v Zelenej vode bolo na vlastné riziko.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik