Banky na Slovensku budú musieť výrazne prispieť na zníženie splátok hypoték ľudí
01 | 08 | 2023 I Ivan Mihale

Banky na Slovensku klamú. Kým čaputovej vláda len rozmýšľa, čo by mala proti vysokým cenám a abnormálnemu navyšovaniu hypoték urobiť, niektrorí politici už majú jasné predstavy. Konkrétne Ladislav Kamenický (Smer- SSD) prišiel s informáciou, že ak banky na Slovensku tvrdia, že ich čistý zisk v 1. polroku nie je nadštandartný ani mimoriadny, je to lož.

Podľa Kamenického, slovenské banky dosiahli v 1. POLROKU 2023 historicky najvyšší čistý zisk (teda po zaplatení daní) neuveriteľných 565 MILIÓNOV EUR! "Bežní ľudia si to nevedia veľmi porovnať, ale je to asi toľko zisku, koľko slovenské banky v minulosti dosahovali v úspešnom roku ZA CELÝ ROK!" uviedol a doplnil, že ak by sa im darilo rovnako aj v druhom polroku 2023, tak by čistý zisk bánk dosiahol neuveriteľných 1,13 MILARDY EUR, čo je cca 2x viac ako v minulosti!

Taktiež pripomenul, že 1 miliardu čistého zisku nedosiahli banky na Slovensku NIKDY!

Len pre porovnanie, aby ste si spravili obraz o tom, ako Matovičova a Hegerova vláda dopriala bankám, uvádzam čisla za 3 roky ich vlády:

2022 = 829 mil. eur - historický rekord!

2021 = 727 mil. eur - druhý najvyšší čistý zisk do roku 2021

2020 = 465 mil. eur

"Všetci členovia vlády vrátane Matoviča a Hegera stále dookola opakujú výhovorku koľko kríz postihlo ich vládu, a ako preto nevedeli riešiť problémy ľudí na Slovensku! A to treba pripomenúť tým, čo už zabudli, ako tým krízam Matovič a spol. ešte prikurovali. O koho sa však Matovič a spol. dokázal kráľovsky postarať a vyriešiť ich mokré sny boli banky na Slovensku.  Aby mali v krízach banky takéto zisky, tak to chce veľkú guráž, vysmievať sa z ľudí, ktorí tieto zisky zo svojich peňaženiek zaplatili. Aby Matovič ešte nejako zaujal začal šaškovať s fiatkami po Slovensku Matovičovi nevadí, že si všetci pri tom ťukajú na čelo. Strata pocitu hanby je vraj typická pre diagnózu, ktorou pravdepodobne trpí." Tvrdo pripomenul Kamenický.

Jednoduché riešenie

Kamenický napísal , že rekordné zisky bánk nemožno len tak prejsť ich suchým konštatovaním, že všetko je v najlepšom poriadku! Banky, ktoré zarábajú len vďaka ľuďom na Slovensku budú musieť prispieť zo svojich ziskov na riešenie problémov ľudí a na pokles ich životnej úrovne!

Jožo Ráž povedal skutočnú pravdu o Slovensku: Toto je cesta do PEKLA! (VIDEO)
Rútime sa do záhuby? Na túto otázku odpovedá za svoje názory milovaný aj nenávidený Jožo Ráž. Rocker bez masky na tvári, ktorý sa nič nebojí povedať aj pred kamerami. V Slovenskej politike fandí iba jednému politikovi. Matovič, Čaputová a ani Heger... Čítať ďalej
30 | 07 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik