Ak volíš Fica, NEZAMESTNÁME ŤA! Progresívna liberálna demokracia v praxi?
01 | 08 | 2023 I Eka Balašková

Košická spoločnosť MacMike VAT spol. s r. o. v pondelok na portál Profesia, ktorý ponúka prácu, zavesila zaujímavý inzerát, v ktorom si dovolila ako podmienku uviesť niekoľko diskriminačných faktorov. Pôvodný inzerát už na portáli nenájdete, poukázal naň Richard Glück (Smer-SSD) a Danny Kollár, ktorý do firmy dokonca volal, ako fiktívny uchádzač o miesto asistentky a office manažérky.

Inzerát obsahuje niekoľko diskriminačných položiek. Glück nechápe, prečo sú liberálne médiá teraz ticho a pripomína, že toto je prístup hodný minulého režimu. Svedčí to o rozvrátenosti spoločnosti a Glück to dáva za vinu niekoľkým rokom vlád Matoviča, Hegera, plus Čaputovej. Tiež menuje zákony, ktoré inzerát porušil. Do firmy volal youtuber ako fiktívny uchádzač o zamestnanie, telefonát si môžete vypočuť.

Nie len vzdelanie a skúsenosti

Glück priamo z inzerátu cituje, že keďže všetci v kolektíve vyznávajú rovnaké hodnoty, veria vede a slušnému správaniu, nevedia si predstaviť spoluprácu s inak nastavenými ľuďmi, ako je ich kolektív. Takže ak volíte Fica, Pelleho, Blahu; ak nie si zaočkovaný nemáte na inzerát ani reagovať.

Facebook / Richard Gluck / screenshot z videa | Podmienky uvedené na obrázku už na portáli Profesia nenájdete

„Liberálny svet, ktorý si pri každej príležitosti kopne do minulého režimu bude teraz ticho, alebo povie, že to je v poriadku. Ale toto si nedovolili ani tí zlí komunisti,“konštatuje Glück s tým, že niečo takéto nie je v demokratickom svete prípustné a tento inzerát svedčí o katastrofálnom stave spoločnosti.

Demokrati vyzývajú politické strany k vyjadreniu o ŠTS a ÚŠP
Mimoparlamentná strana Demokrati vyzýva ostatné politické subjekty, aby jasne vyjadrili svoj postoj k Špecializovanému trestnému súdu (ŠTS) a Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP). Tieto inštitúcie sú podľa strany vo veľkom ohrození. Na utorkovej... Čítať ďalej
01 | 08 | 2023 | Ivan Mihale/tasr

Kto je zodpovedný?

Podľa Glücka Matovičova, aj Hegerove vlády, ale aj Zuzana Čaputová, či nimi vehementne podporované mimovládne organizácie. Glück nechápe, že spoločnosť, ktorá v jednej vete požaduje slušnosť a v ďalšej poruší hneď tri zákony SR.

Ako Zákonník práce, tak Zákon o službách zamestnanosti a Antidiskriminačný zákon hovoria o zákaze akejkoľvek diskriminácie v pracovno-právnych vzťahoch. Či už na základe zdravotného stavu, alebo akéhokoľvek iného kritéria, nech ľudia nie sú rozdeľovaní na lepších a horších.

„Tu máme výsledok nálepkovania a kádrovania ľudí na mafiu, fašistov, dezolátov, hávede, opice, svine a podobne. Pozrite sa, čo to robí s ľuďmi,“rozčuľuje sa Glück s tým, že ako na Úrade vlády, tak aj v Prezidentskom paláci sa môžu hanbiť za politiku nenávisti, ktorú vštepili do hláv ľudí.

Fiktívny uchádzač o zamestnanie

Inzerát šokoval aj Dannyho Kollara. Youtuber zavolal priamo do firmy, kde mu zamestnanec, ktorý zdvihol vysvetlil, že áno, ide o problém s ľuďmi nezaočkovanými proti covidu. Zamestnanec sa trošku povyhováral, že podmienky sú viac-menej formálne. Firma tiež nechce diktovať politické názory, ale pokiaľ je niekto vyslovene extrémista a netreba to brať doslovne.

KEĎ NÁM KOMENTÁTORI DENNÍKA N KONEČNE POVEDIA, AKO BY TO MALO BYŤ
Pre vlastné mentálne zdravie čítam toto akože-médium čo najmenej, ale poznáte to, na dovolenke mám viac času. O ich objektivite nemôže byť ani reč a pridaná hodnota osobných názorov týchto “novinárov” je tiež … Nechce sa uchyľovať k vulgárnostiam... Čítať ďalej
31 | 07 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik