Už vieme pravdu, chlieb lacnejší BUDE!
01 | 08 | 2023 I Eka Balašková

Stránka Hoaxy a podvody - Polícia SR sa zase raz blysli tým, že vyvrátili pre Slovensko naozaj veľmi dôležitý hoax priam galaktického významu. Poručík Púchovský tentokrát riešil skutočnosť, že blúzka pani prezidentky, ktorú mala na Pohode jej nebola až taká malá, ako „hoaxeri“ zachytili.

Posmešky nie sú vhodné

S tým asi môže každý len súhlasiť, že posmešky na postavu pani prezidentky sú dosť nevhodné. Zvlášť, keď je toho, z čoho by si satirické stránky mohli uťahovať, u pani prezidentky ďaleko viac a podstatnejšie.

„Facebook obletela falošná fotografia z festivalu Pohoda, ktorého sa zúčastnila aj naša pani prezidentka Zuzana Čaputová. Stránka „Neverím falošným politikom“ si prezidentku podala úplne úbohým spôsobom. Posmievala sa jej za vzhľad: „Dobre ťa Slováci vykrmili,“ uvádzajú v statuse reagujúc na fotografiu, ktorá zámerne rozšírili,“ kritizuje admin policajných vyvracačov hoaxov.

Čaputová ODOVZDALA MOC do rúk svojich nadriadených z POLÍCIE!
Kto vlastne koho riadi? Bezpečnostný expert Juraj Zábojník, plukovník v zálohe, dal v rozhovore pre portál ereport.sk jasnú odpoveď. "O kauze Ivana Šimka, resp. jeho odchodu, ktorý si vynútil policajný prezident Štefan Hamran verejným vydieraním... Čítať ďalej
31 | 07 | 2023 | Diana Zaťková

Nič sa nestalo, veď aj ona je len človek

„Prezidentke sa pri niektorých pohyboch počas diskusie na pár sekúnd vytvorilo v časti gombíkov malé očko, no rozhodne to nie je niečo šokujúce. Každý z nás má s týmto skúsenosť, veď je to len látka. A pani prezidentka je tiež len človek. Úbohé na tom celom je to, že hoaxeri originálnu fotografiu prerobili (obrázok vľavo) a roztiahli ju tak, aby Zuzane Čaputovej pridali nejaké tie kilá navyše (obrázok vpravo),“ vysvetľuje stránka.

A to je problém

Admin uvádza, že falošná koláž má jeden hlavný problém – tzv. bodyshaming (výsmech zo vzhľadu, pozn. red.) Admin tiež pripomína, že u politikov sú na hodnotenie dôležitejšie iné faktory, ako vzhľad. Admina v statuse tiež zaujíma, či po takto zmanipulovaných fotkách bude pre hoaxerov chlieb lacnejší. Nuž – skúsme sa opýtať stránky, či bude ten chlieb lacnejší po vysvetlení tohto hoaxu.

Zameriavajú sa na vyvracanie hoaxov o prezidentke?

V minulosti uverejnil časopis, ktorý agentúra AFP opakovane obvinila zo šírenia nepravdívých informácií o Zuzane Čaputovej, už niekoľko upravených fotiek – zväčšený nos, či iné črty, čo malo vyvolať vlnu antisemitských názorov. Agentúra však nezaháľa a vyvracia ďalšie a ďalšie obrázky, ktoré majú jediný cieľ, ublížiť pani prezidentke Čaputovej.

Netreba zabúdať na Emmu

AFP sa v októbri pred dvoma rokmi výrazne zapojila aj do boja proti tým, ktorým sa nepáčila dcéra pani prezidentky, Emma Čaputová. Tá vystúpila ako modelka na prehliadke v odeve evokujúcom pánsku módu, čo si ľudia na sociálnych sieťach všimli a nepáčilo sa im to. Naopak, mnohí ju ospevovali pre jej krásu aj napriek tomu, že módny expert si myslel niečo iné.

„Vo svete by podľa môjho názoru neu­spela. Pani prezidentku si veľmi považujem, je to najdôležitejší človek tohto štátu, ale nalejme si čistého vína. Organizátori, ktorí si jej dcéru pozývajú na prehliadky, nech sa netvária. Dobre vedia, že to je výborný marketingový ťah,“ dodal tvrdo náš modelingový guru Miro Šimonič, ktorý ešte doplnil, že žiadny ideál krásy neexistuje a ani nikdy nebol. „Názor ľudí na krásu je veľmi subjektívny, lebo každému sa páči niečo iné. Keď sa ale obzrieme späť, všetky supermodelky mali ženské krivky. Potom prišli vychrtnuté modelky, lebo televízna kamera pridáva päť kilogramov, a to je optický klam. Predáva sa ilúzia,“ uviedol stroho na to, ako to v tom modelingovom šoubiznise vlastne funguje.

Emma Čaputová by vo svete ako modelka neuspela, TVRDO zhodnotil EXPERT
Verejnosť si zrejme spomenie na to ako poslanec a šéf Život Národná strany Tomáš Taraba vyjadril svoj názor na „krásu“ prezidentkinej dcéry Emmy, ktorá sa rozhodla kráčať cestou modelky. Odvtedy sa k danej téme vyjadrili viacerí „odborníci“, ktorí... Čítať ďalej
02 | 09 | 2022 | Tibor Malý

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik