„Heil Zelenskyj!“ Rusi natočili video, bývalý veľvyslanec je vo vare (VIDEO)
28 | 07 | 2023 I Diana Zaťková

Na ruskom Telegrame sa šíri propagandistické video, ktoré má vyzerať ako reklama nemeckej konzervatívnej strany Alternatíva pre Nemecko (AfD), informujú české Parlamentní Listy. Reklama si robí žarty z vládnej podpory Ukrajine a zachytáva obyčajnú a poslušnú nemeckú rodinu, ktorej do domu vtrhnú vojaci a zabavia takmer všetko na pomoc Ukrajine. „Heil Zelenskyj!“ hajluje v reklame veliteľka vojakov. Skonfiškované obrazy sú nahradené portrétom ukrajinského prezidenta. Zabavený je aj plyšový leopard.

„Heil Zelenskyj!“

Internetom sa šíri reklamné video s názvom „Heil Zelenskyj“. Vo videu sa objavuje „obyčajná“ rodina v Nemecku roku 2023, ktorá sa pozerá na televíziu. Z tej znie prevolávanie slávy Ukrajine a prísľuby zaslania ďalšej peňažnej pomoci. Zrazu však zazvoní zvonček a predo dvermi stoja vojaci Nemeckej spolkovej obrany (Bundeswehr).

„Guten Tag,“ pozdravia vojaci a napochodujú do domu, z ktorého si bez rozpakov začnú brať všetko cenné aj bezcenné, napríklad jedlo. Rozbije sa aj keramické prasiatko, zo steny sú zložené obrazy. Namiesto nich je zavesená fotografia ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského, potom veliteľka Bundeswehru vyhlási: „Heil Zelenskyj!“

Medzitým sa v reklame objavujú titulky: „Je váš dom v NATO? Akceptujte NATO vo vašom dome! Viac ako 22 miliárd eur išlo od roku 2022 z nemeckých domácností na podporu Ukrajiny.“

Vojaci z domu odpochodujú až vo chvíli, keď rodinke s dieťaťom nezostane v dome ani nábytok. Plyšového leoparda, ktorého nemecký chlapček zvieral v ruke po celú dobu rabovania vojakov, si nakoniec vzali tiež.

Za všetkým sú Rusi

Domnelá reklama z výrobne konzervatívnej nemeckej strany Alternatíva pre Nemecko (AfD), ktorá sa posmieva objemu financií zasielaných krajinou na Ukrajinu, však nie je nemeckého pôvodu.

Video sa začalo šíriť na ruskej sociálnej sieti Telegram, navyše v ňom účinkujú známi ruskí herci ako napríklad Igor Alexeev ako vojak. Hlavnú úlohu veliteľky Bundeswehru stvárnila Julia Mandriko. Otca rodiny hrá Valentin Vorobyev, matku Julia Konyukhova.

Diplomat vo vare

Bývalý ukrajinský veľvyslanec v Rakúsku Olexander Scherba na Twitteri volá pre tvorcov videa po zákaze víz do „slušných“ krajín. „Samozrejme. To smiešne ‚Heil Zelenskyj' video, ktoré sa včera šírilo, bolo natočené v Rusku a predstavilo karikatúru Nemecka, ktorú majú v hlave. A myslím, že tvorcovia tohto odpadu nesmú získať víza v žiadnej slušnej krajine,“ napísal Scherba.

Mali v tom "prsty" USA
Novinár Hersh odhalil úlohu Washingtonu pri teroristických útokoch na Krymský most. Úlohu kancelárie Joea Bidena pri oboch teroristických útokoch na krymskom moste označil za rozhodujúcu. Podiel Administratívy Administratíva amerického... Čítať ďalej
28 | 07 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik