Hlas ľudu: Peter Pellegrini baník, traktorista, inštalatér...
26 | 07 | 2023 I Mária Škultétyová

Peter Pellegrini baník, traktorista, inštalatér..., píše Hlas ľudu, Hlavného denníka.

Ale hlavne politik. Človek s ľudskými chybami aj prednosťami. Sám o sebe hovorí, že robí slušnú politiku. Tiež sa prezentuje ako politik  budúcnosti. Smer, v ktorom dvadsať rokov vyrastal a zastával rôzne funkcie, posiela do minulosti. Zdá sa, že to dobre nedomyslel.  Zabudol vôl, že teľaťom bol.

Krátka história

Keď po Kuciakovej vražde „Slušné Slovensko“ rozpútalo peklo proti Smeru, premiér Fico, aby predišiel pádu vlády, odovzdal kreslo  Pellegrinimu. Dva roky v ňom sedel. Vo voľbách 2020 bol volebným lídrom. Ako jednotka nepriniesol Smeru šťastie, po dvanástich rokoch vlády išiel do opozície.

Zanietený Smerák poznal, ako chutí moc

Túžba byť prvý bola v ňom taká silná, že napokon so svojimi vernými zradil Smer a založil Hlas. Konečne dostal, po čom túžil. Stal sa predsedom strany. Naštrbené vzťahy medzi dvoma kohútmi sa zhoršovali. V preferenciách Smer strácal a Hlas bol dlho jednotkou.

Silná je jeho túžba stať sa premiérom

Neprajník by povedal, že ide aj cez mŕtvoly. Dokonca som to už niekde aj čítala. Nebudem zlá, ja to poviem krajšie: robí všetko preto, aby sa stal premiérom. Denne napíše niekoľko statusov, nafotí kopu fotiek. Je pravda, že sa rád ukazuje. Ako správny narcis je zahľadený do seba. Robí množstvo tlačoviek, niekedy aj o ničom. Chce zaujať, chce sa páčiť. Aj preto ide do televíznej šou, fára do bane, sadá za traktor, robí inštalatéra. Ani nemecký politik, ani Weis či Zala, ba ani vlastná kniha mu slávu  nepriniesli.  V médiách je pečený-varený. Napriek všetkému v poslednom čase stráca podporu. Nedarí sa mu.  V predvolebnom prieskume sa dokonca dostal až na tretie miesto. A z lídrov politických strán ho Fico poslal na druhé.  

Kde je chyba? V osobnosti? V programe?

Možno povedať že v jednom i druhom. Viacerí mu vyčítajú, že nevie, kam patrí. Že sa nevie zaradiť a vymedzuje sa voči Smeru.  Že nie je ani ryba, ani rak. A nemá čím osloviť. Koketovanie s progresívnymi myšlienkami nemajú sympatizanti Hlasu radi.  Nepríjemné prekecnutie Petra Kmeca či Borisa Zalu darmo dementujú.  Ľudia to vnímajú ako neúprimnosť a zahmlievanie pravdy.  Ba  dokonca aj to, že niektorých to ťahá doľava a iných doprava.

Je na škodu veci, že dve najsilnejšie opozičné strany, ktoré  majú veľa spoločného, nevedia prísť na spoločnú reč. Pritom jedni i druhí si uvedomujú, že vláda  progresívcov by bola pre Slovensko katastrofou.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

 

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik