Bývalý elitný vyšetrovateľ Šátek: HAMRAN si domýšľa a ZAVÁDZA
23 | 07 | 2023 I Gabriela Fedičová

Neznalosť, alebo hádam inečo iné? Bývalý elitný vyšetrovateľ Jozef Šátek vysvetľuje prečo prezident Policajného zboru SR, Štefan Hamran zavádza a prečo to, čo tvrdí v súvislosti so situáciou okolo exministra vnútra Šimka a ministra pôdohospodárstva Bíreša nemôže byť pravdivé.

Názor elitného vyšetrovateľa Šáteka zverejnený na sociálnej sieti prinášame v plnom znení.

Prezident PZ Hamran nie je orgán činný v trestnom konaní a preto zo zákona nemal právo a nemal vedieť žiadne informácie o vykonávanom vyšetrovaní prípadu na PPA.

Z tohto dôvodu je jeho tvrdenie, že odoprel sa stretnúť s exministrom vnútra Šimkom ohľadne prípadu PPA za prítomnosti ministra pôdohospodárstva Bíreša, pretože títo od neho "údajne" chceli vedieť informácie z tohto živého prípadu, zavádzajúce a nepravdivé.

Hamran predsa žiadne informácie o tomto prípade nemohol mať, teda nemal a bol povinný na základe pokynu ministra sa k nemu dostaviť a prípadne mu (im) oznámiť, že o tejto trestnej veci nemá žiadne bližšie informácie, keďže o nich môže informovať len príslušný vyšetrovateľ.

Tým by sa celé stretnutie s ministrami skončilo.

Prezident PZ Hamran si však bez reálneho dôvodu "vydedukoval", že ministri chcú od neho zo živého prípadu akési informácie (o ktorých inak nemal mať žiadne vedomosti) a v tejto mylnej predstave sa zasekol a odmietol sa s ministrami stretnúť, čo prikázal i svojim podriadeným.

Fakt, že v tejto veci ho následne minister Šimko ani Bíreš už nekontaktovali a minister vnútra voči nemu ani náznakom nevyvodil žiadne následky znamená, že žiadne informácie zo živého prípadu od neho získať nechceli a celá kauza je nafúknutá len pre "domýšľavosť" Hamrana, ktorý si domyslel niečo, čo fakticky ani neexistovalo.

Táto situácia naznačuje, že buď Hamran správne nepochopil celú situáciu alebo túto zneužil na spochybnenie morálnej čistoty krokov ministra Šimka.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik