V Bratislave sa dnes stretnú Hrdí na rodinu (GALÉRIA)
22 | 07 | 2023 I Eka Balašková

Na dnešné popoludnie je naplánovaný Národný pochod Hrdí na rodinu. Organizátori pozývajú na Jakubovo námestie na 15-tu hodinu tých, ktorí rodinu vnímajú, ako otca, matku a deti. Diskusia s pro-life aktivistami sa však uskutoční hneď popoludní a organizátori sľubujú zaujímavý program.

V tomto roku organizátori zmenili názov z Národného pochodu za život tak, aby sa priblížili myšlienke a hlavnému mottu podujatia. Pochod povedie veľkými bratislavskými tepnami a ešte pred ním sa budete o 13-tej zúčastniť zaujímavej diskusie. Organizátori tiež vysvetľujú, aké je poslanie podujatia.

Nie len Bratislavčania

Organizátori Anton Chromík a Marek Mikolov so svojim tímom hovoria, že na pochode očakávajú ľudí od Bardejova po Senicu a tomu prispôsobili aj názov.

„Pri toľkom zosmiešňovaní a ponižovaní Slovenska ako zadubeného, bigotného, chceme ukázať, že my sa nehanbíme za náš slovenský národ a ani za naše Slovensko. A nehanbíme sa ani za všetky národnosti, ktoré na Slovensku majú svoj domov. Všetci ste pozvaní,“  hovorí predseda Aliancie za rodinu Anton Chromík.

V Bratislave bude rušno
Polícia pripravila na sobotu bezpečnostné opatrenia v Bratislave. Vodiči majú počítať s určitými dopravnými obmedzeniami. TASR o tom informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Michal Szeiff. V hlavnom meste sa konajú... Čítať ďalej
22 | 07 | 2023 | Ivan Brožík/ TA SR

Vo veľkom štýle

Po minulé roky boli pochody organizované cez úzke uličky Starého mesta Bratislavy. V tomto roku organizátori dohodli trasu cez Dunajskú ulicu a Dostojevského rad, až na Jakubovo námestie, ktoré má veľkú výhodu.

„Na Jakubovom námestí sú stromy, ktoré nám môžu tieniť v prípade horúčav a dokonca veľké detské ihrisko pre deti,“  dodáva Chromík. Ten sa obáva ďaleko ťažších situácií, v ktorých inštitút rodiny bude musieť obstáť.

Vítaní budete už skôr

„Manželstvo chráni deti“ je motto tohto ročníka pochodu a je to tiež téma, o ktorej sa bude už od 13:00 diskutovať v centre Salvator na Jakubovom námestí, informuje portál Christianitas.

„Na tejto diskusii sa zúčastnia mnohí pro-life aktivisti, budete si môcť vypočuť argumenty hovoriace za manželstvo, za rodinu, ktoré sú veľmi cenné,“  pozýva Anton Chromík.

Čo chcú pochodom vyjadriť

Rodina je skutočne úžasná a výnimočná, lebo sa v nej rodia a najlepšie vychovávajú deti inde sa to lepšie nedá. Nič iné nie je také výnimočné a žiadne iné priateľské vzťahy sa rodine založenej manželstvom muža a ženy nevyrovnajú. Rodina si zaslúži výnimočné postavenie,“ uvádza stránka Hrdí na rodinu s tým, že poslaním akcie je rozšíriť na Slovensku radosť, ktorú dáva rodina a manželstvo deťom a manželia navzájom. Deti potrebujú lásku oboch rodičov viac, ako čokoľvek iné Neochudobňujme ich o lásku rodičov a povzbuďme rodiny, aby spoločne prekonávali problémy, ktoré sa objavia v každej rodine.

Stop ideológiám, vedú k totalite!
Rafael Rafaj z hnutia Republika vysvetľuje, čo znamená jeho podpis pod petíciu proti šíreniu masívne pretláčanej LGBT+ ideológie. Vo svojom príspevku konštatuje, ako ľahko sa takéto ideológie šíria a túto aktuálne pretláčanú prirovnáva k tej,... Čítať ďalej
21 | 07 | 2023 | Eka Balašková

Facebook / Národný pochod za život
Facebook / Anton Chromík
Facebook / Anton Chromík
Facebook / Anton Chromík
Podobné podujatie sa konalo nedávno aj v poľskej metropole Varšave
Podobné podujatie sa konalo nedávno aj v poľskej metropole Varšave
Facebook / Národný pochod za život
Podobné podujatie sa konalo nedávno aj v poľskej metropole Varšave

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme