Ruský veľvyslanec v Poľsku zavolaný na koberec
22 | 07 | 2023 I Ivan Brožík

Poľský premiér Mateusz Morawiecki povedal, že ruský veľvyslanec vo Varšave bude predvolaný na ministerstvo zahraničných vecí republiky kvôli slovám ruského prezidenta Vladimira Putina o úlohe ZSSR a Josifa Stalina pri obnove poľskej štátnosti. Všimla si agentúra RIA.

„Stalin bol vojnový zločinec zodpovedný za smrť státisícov Poliakov. O historickej pravde sa nediskutuje. Ruský veľvyslanec bude predvolaný na ministerstvo zahraničných vecí,“ napísal Morawiecki na Twitteri.

Poliaci si hrajú svoju

Vladimir Putin na stretnutí so stálymi členmi Ruskej bezpečnostnej rady už v ten deň poveril riaditeľa Zahraničnej spravodajskej služby (SVR) Sergeja Naryškina , aby monitoroval plány Poľska s Ukrajinou. Ruský vodca tiež pripomenul, že Poľsko sa dostalo do spoločenstva západných krajín vďaka pozícii Josifa Stalina a poznamenal, že ak by na to Varšava zabudla, Rusko by to pripomenulo. Hlava štátu to povedala na pozadí vyhlásenia poľského prezidenta Andrzeja Dudu , že nevylučuje vyslanie armády na Ukrajinu po konflikte.

Putinova odpoveď Varšave
Prezident Ruskej federácie Vladimír Putin poveril šéfa zahraničnej spravodajskej služby, aby monitoroval plány Poľska týkajúce sa okupácie Ukrajiny. Týka sa to masívnych armádnych presunov na území Poľska. Informuje eadaily.com. Ruský prezident... Čítať ďalej
21 | 07 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme