AKTUÁLNE MEDVEĎ opäť napadol ČLOVEKA!
15 | 07 | 2023 I Diana Zaťková

Dnes ráno (15. júla) došlo k útoku medveďa na muža v Hradskej hore pri Liptovskom Hrádku v lokalite Maša-Červený kút. Muža s viacerými zraneniami previezli záchranári do nemocnice v Liptovskom Mikuláši, informujte o tom liptov112.sk.

Podľa dostupných informácií 56-ročný muž po napadnutí medveďom bol ešte schopný zísť k hlavnej ceste. Tam ho zbadal šofér autobusu, ktorý mu privolal záchranné zložky.

Muž je mimo ohrozenia života. Informáciu potvrdila hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR Alena Krčová. “Môžem potvrdiť, že sme o 7.30 h prijali volanie o pomoc pre zraneného muža, ktorého údajne napadol medveď. Vyslaní záchranári mu ošetrili viaceré zranenia. Mal povrchové poranenia ramena a otvorenú ranu predkolenia,” spresnila hovorkyňa.

Medveď útočil aj pri Sučanoch

K ďalšiemu dramatickému stretnutiu s medveďom došlo v lese pri Sučanoch blízko Martina. Na muža, ktorý bol na prechádzke so psom, zaútočila 18-ročná medvedica. Muž mal pri sebe legálne držanú zbraň, ktorú použil. Nepomohli ani varovné výstrely do vzduchu. Šelmu zastavila približne meter od muža až smrteľná rana, informuje o tom TA3.

Zatiaľ Budajov tím radí

Medveď pri stretnutí s človekom nemusí zaútočiť. Správanie človeka má vplyv na to, ako bude šelma reagovať. Pre TASR to uviedol Zásahový tím pre medveďa hnedého Štátnej ochrany prírody SR.

"Pri nečakanom strete s medveďom (na bližšie ako 100 metrov) sa odporúča zväčšiť vzdialenosť od medveďa, nie však utekaním, ktoré by mohlo vyprovokovať prenasledovanie. K medveďovi sa nikdy nepribližujte, a to ani v prípade, že sa zdá pokojný," radia ochranári. Medveďovi sa netreba pozerať priamo do očí, pretože to je pre neho znakom agresie.

Medveď trápi aj golfistov na Táloch
Strety s medveďmi sú na Slovensku už na dennom poriadku. Momenty hrôzy a strach o vlastný život zažil aj 20-ročný Kristián z obce Háj, ktorého 7. júla napadol v skorých ranných hodinách medveď priamo na farme, kde žije so svojou rodinou. Prípad... Čítať ďalej
15 | 07 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik