Medveď trápi aj golfistov na Táloch
15 | 07 | 2023 I Diana Zaťková

Strety s medveďmi sú na Slovensku už na dennom poriadku. Momenty hrôzy a strach o vlastný život zažil aj 20-ročný Kristián z obce Háj, ktorého 7. júla napadol v skorých ranných hodinách medveď priamo na farme, kde žije so svojou rodinou. Prípad mohol mať ten najtragickejší koniec nebyť hrdinského činu jeho mamy. Tá proti zvieraťu použila vidly.

No problémy s medveďmi zažívajú aj v ďalších častiach Slovenska. Napríklad v obci Tále sa s problémom výskytu šelmy musia vysporiadať miestni golfisti.

Golfový klub pre tvnoviny.sk opísal zložitú situáciu, v ktorej sa ocitajú viacerí návštevníci a hráči. Medveď do areálu vstupuje už niekoľko mesiacov a videli ho tam už vyše 30-krát. Zatiaľ však, našťastie, nedošlo k útoku.

Keďže ide o štátom chráneného tvora, majitelia areálu si s ním nevedia dať rady. 

„Chodí 10 až 15 metrov od klientov. Či sú to golfisti, či sú to deti,“ opísal pre TV Markíza Jozef Soták, generálny riaditeľ golfového rezortu.

SLOVÁ matky, ktorá DOBODALA medveďa: Čo sa v osudné minúty dialo?
Momenty hrôzy a strach o vlastný život zažil len 20-ročný Kristián z obce Háj, ktorého 7.júla napadol v skorých ranných hodinách medveď priamo na farme, kde žije so svojou rodinou. Prípad mohol mať ten najtragickejší koniec nebyť hrdinského činu... Čítať ďalej
08 | 07 | 2023 | Diana Zaťková

Portál podotýka, že na Táloch už niekoľkokrát pôsobil aj zásahový tím, ktorému sa už šelmu podarilo aj „imobilizovať“. Nie je ju však možné odstrániť, keďže to ministerstvo nepovolilo.

„V prípade, že sa tento jedinec opäť zjaví, bude plašený gumovými projektilmi, aby sa mu navrátila plachosť,“ citoval portál hovorcu ministerstva životného prostredia Tomáša Ferenčáka. Len v prípade, že ani tento krok nepomôže, sa bude uvažovať o možnosti odstránenia zvieraťa.

Rezort životného prostredia to rieši

Envirorezort posilňuje v súvislosti s výskytmi medveďa spoluprácu so Štátnou ochranou prírody (ŠOP) SR, samosprávami, mestskou a obecnou políciou. Taktiež sa snaží nadviazať užšiu spoluprácu s poľnohospodármi a poľovníckymi združeniami v dotknutých regiónoch. Po rokovaní vlády to uviedol minister životného prostredia Milan Chrenko, informuje TASR.

Medveď v Lučenci! Samospráva upozorňuje obyvateľov
Mesto Lučenec upozorňuje svojich obyvateľov, že v okrajovej časti intravilánu a v extraviláne mesta sa v posledných dňoch objavoval medveď. Ľudia ho videli v oblastiach Mestské lesy, Vinica. "Z uvedeného dôvodu je potrebné zvýšiť opatrnosť nielen... Čítať ďalej
06 | 07 | 2023 | Gabriela Fedičová/TASR

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik