PRIESKUM! SNS v parlamente! SaS na hrane!
30 | 06 | 2023 I Gabriela Fedičová/TASR

Ak by sa voľby do Národnej rady (NR) SR konali v júni, vyhral by ich Smer-SD so ziskom 19 percent hlasov. Druhá v poradí by skončila strana Hlas-SD (16,3 percenta), po nej nasleduje Progresívne Slovensko (13,5 percenta).

Vyplýva to z prieskumu, ktorý realizovala agentúra Focus pre TV Markíza.

Štvrtá v poradí by skončila Republika, ktorá by získala 9 percent hlasov voličov. Nasleduje hnutie Sme rodina so ziskom 6,1 percenta. Do parlamentu by sa dostali aj KDH a OĽANO a priatelia, ktorých by volilo 6 percent hlasujúcich, SNS so ziskom 5,5 percenta a SaS (5 percent).

Pred bránami parlamentu by ostali Aliancia (3,9 percenta), Demokrati (3,6 percenta), Kotlebovci-ĽSNS (2,1 percenta), Modrí, Most-Híd (1,6 percenta) i Za ľudí (0,7 percenta). Potrebných päť percent by nezískali ani Maďarské fórum, Občianski demokrati Slovenska, Za regióny, Rómska koalícia či Demokratická strana.

Prieskum sa konal od 21. do 28. júna na reprezentatívnej vzorke 1012 respondentov.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik