PRIPRAVTE SA! Pred voľbami budú neférové ťahy pribúdať (VIDEO)
19 | 06 | 2023 I Eka Balašková

Nezaradený poslanec Milan Mazurek (hnutie Republika) je presvedčený, že podobný osud, aký YouTube „pripravil“ nedávno Kulturblogu, či Konzerve, s termínom blížiacich sa volieb, môže postihnúť akékoľvek alternatívne médiá.

Milan Mazurek a Lívia Garčalová (predstavitelia niekoľkých vypnutých kanálov) sa zhodli na tom, že to, čo sa stalo z piatka na sobotu je neospravedlniteľná, brutálna cenzúra, ktorou sa globálna platforma ani netají – nepáči sa im „vplyvová kampaň“ Obaja hovoria o tom, že takáto cenzúra je v dnešnej dobe neprijateľná a Pavlíková pripomína, že toto už tu bolo pred ostatnými voľbami, kedy proti Kulturblogu „zasahoval“ Facebook (zrušil im niekoľko účtov). Niektoré stránky sa tešia, no ľudia s citom pre elementárnu spravodlivosť uvažujú, kto bude ďalší.

Komu má robiť kampaň tvár hnutia Republika?

Milan Mazurek na Facebooku upozorňuje na fakt, že za vypnutím ich „straníckeho“ YouTube kanála nebolo porušovanie pravidiel, ani protizákonná činnosť.

„Kanály na službe Youtube sa previnili jedinou vecou! Dávali priestor predstaviteľom hnutia Republika! Dokonca kanál s názvom Milan Mazurek mal byť súčasťou akejsi super "vplyvovej" kampane pre hnutie REPUBLIKA... Tak mi povedzte, komu asi bude Milan Mazurek robiť kampaň?,“pohoršuje sa poslanec vo facebookovom statuse.

VÝREČNÝ PRIESKUM PRE DENNÍK N: Pellegrini s hlavou v smútku
Prieskum agentúry Ipos pre Denník N ukazuje na to, že v súčasnosti by parlamentné voľby vyhral Smer. A Progresívne Slovensko predbehlo Hlas. Smer-SSD medzimesačne vzrástol o dva percentuálne body. Zmenilo sa však druhé miesto, kde Hlas... Čítať ďalej
19 | 06 | 2023 | Diana Zaťková

Je to nechutné

„Nie je to nič iné, ako brutálna cenzúra,“hovorí o neodôvodnenom vypnutí niekoľkých kanálov aj Lívia Pavlíková, ktorá „spolurozbiehala“ Kulturblog a neskôr pôsobila v Konzerve. Rovnako, ako Mazurek, aj ona hovorí o snahe o ovplyvňovanie predvolebnej kampane. Dialo sa to systematicky aj pred minulými voľbami. Celé to zhodnotila ako „nechutné“, pretože žiadna spoločnosť nesmie umlčať niekoho len preto, lebo s ním nesúhlasí.

Toto nie je demokracia

„Žiadna firma si nemôže dovoliť cenzurovať legálny obsah, dokonca volených politických zástupcov národa. Ak to urobí a navyše z pozície informačného monopolu, zasahuje tak do slobody volebnej súťaže. Do slobody demokratického procesu,“ spresňuje Pavlíkovej slová Mazurek. Doplnil, že ak má jeden politik k dispozícii zvýhodňujúce nástroje, ktoré iný používať nesmie, ide o vplyvovú kampaň zo strany korporácie.

Žijem v štáte, v ktorom je človek za menej ako nič
Pre vládu, ak nie ste nebodaj volič jednej z jej materských strán, ste iba akýsi apendix, obťažujúci, zavadzajúci, prekážajúci, zbytočne drahý a otravne protivný, lebo máte iné názory, ako strana z najsvätejších. A jej polobohovia, ak nie priam... Čítať ďalej
19 | 06 | 2023 | Ivan Brožík

Politická diskriminácia

Mazurek registruje aj spokojnosť mnohých pro-režimných prisluhovačov.

„Cenzúru obhajujú iba hlupáci, ktorí si nedovidia na špičku nosa. Tieto firmy tu podnikajú, z reklamy im plynú astronomické zisky, ktoré vyvážajú do zahraničia a ešte zneužívajú trhovú pozíciu na manipuláciu volieb! Je to akoby sa nejaká veľká sieť čerpacích staníc rozhodla, že ľuďom z nejakej strany neumožní u seba natankovať... Na takúto diskrimináciu skrátka nemá právo,“ vysvetľuje poslanec tým jednoduchším, pričom avizuje, že nastal čas zaviesť pravidlá aj proti korporáciám pôsobiacim na globálnej scéne.

Zdroj: FB / Milan Mazurek

Nahnevaná a motivovaná

„Chce sa mi z toho plakať, som nahnevaná, ale zároveň som aj omnoho viac motivovaná a verím, že to namotivuje aj ľudí podporovať práve takéto malé subjekty, ktorým sú kladené polená pod nohy vo voľbách dajú hlas tomu, kto sa zaslúžil o to, že tu môže fungovať nie len tá pseudo-progresívno-liberálna spravodlivosť,“ uzatvára Pavlíková.

Mazurek ako tŕň v päte?

Facebooková stránka „Mladí proti fašizmu“ sa zamerala na Milana Mazureka.

„Človek, ktorý nedokáže dodržiavať ani benevolentné pravidlá sociálnych sietí by nemal rozhodovať o Slovensku,“ konštatuje admin stránky v príspevku, pod ktorým sa strhla diskusia oslavujúca veľmi zvláštne ponímanie slobody slova.

CENZÚRA NA VRCHOLE! Kulturblogu vymazali kanál na YouTube
Len pred pár dňami začali vysielať z nového štúdia, s ktorým mali veľké plány. V noci z piatka na sobotu však z ničoho nič Youtube vymazal ich kanál. Cenzúra siahla na slobodu slova tentokrát KulturBlogu a niekoľkým ďalším stránkam. O situácii... Čítať ďalej
17 | 06 | 2023 | Eka Balašková

Kto bude ďalší?

Moc nepochybne demonštratívne ukázala, že hoci sa štát jeho vedeniu pomaly rozpadá pod rukami, moc drží pevne v rukách a má dosah aj na platformách s celosvetovou pôsobnosťou, akou YouTube nepochybne je. Pred takmer pol rokom sa pokúsil niektoré médiá obmedziť pod zámienkou, že sú „platené z Ruska“. Dnes už sa ani netaja tým, že ide o veľmi nevkusný predvolebný boj. Preto je dôležité pozorne sledovať, čo sa deje a ozývať sa. Mazurek totiž pripomína, že doba samizdatov a domáceho šírenia informácií je už za nami. A ak by sa aj vrátila, nesmieme sa nechať umlčať.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik