Zsuzsová píše knihu. Natrie v nej Lipšica?
13 | 06 | 2023 I Eka Balašková

Alena Zsuzsová má podľa súdov „na svedomí“ hneď niekoľko vrážd, za ktoré je zatiaľ neprávoplatne odsúdená na 25 rokov. Ak by si teda mala odsedieť celý trest, vyšla by z väzenia ako 74-ročná. Svoj život za mrežami však rozhodne nechce len tak premárniť, chystá sa písať memoáre. Potopí nimi Kočnera?

Zsuzsová aktuálne manuálne pracuje aj ako odsúdená, no jej advokát Štefan Neszméry potvrdil, že sa chystá napísať knihu. Nechce bojovať kvôli sebe, ale kvôli svojej mame a dcére. Aké sú motívy knihy, neprezradil ani advokát, no možností je niekoľko. Jednou z nich je aj jej kontakt s Danielom Lipšicom, špeciálnym prokurátorom, ktorému sa venovala aj vo svojej záverečnej reči na súde.

Nenudí sa

Odsúdená Alena Zsuzsová si odpykáva svoj trest v Nitre. V tamojšej väznici šije topánky, čo jej „vynáša“ 30 eur mesačne a boľavé prsty. V minulosti sa živila všeličím, okrem iného aj prekladmi z Taliančiny a tiež prácou pre Mariána Kočnera. Zdá sa však, že väzením sa nedá zlomiť – mieni písať knihu.

Progresívec Šimečka varuje pred Ficom! Akoby bol na školení u Matoviča
Rovnakú rétoriku na tému Roberta Fica (Smer-SSD), ako Igor Matovič (OĽaNO), zvolil aj líder mimoparlamentnej, zato tradične ambicióznej strany Progresívne Slovensko (PS), Michal Šimečka. Šimečka hovorí o útokoch Roberta Fica, ktoré PS nemôže... Čítať ďalej
13 | 06 | 2023 | Eka Balašková

Nechápe rozsudok

Zsuzsovej obhajca Štefan Neszméry o svojej klientke hovorí, že rozsudok ju nerozhodí, ale „nakopne“. Potvrdil, že z rozsudku v kauze Kuciak je rozčarovaná, lebo Špecializovaný trestný súd ako objednávateľku vraždy novinára a dvojice prokurátorov označil ju napriek tomu, že pracovala pre Kočnera. ŠTS tvrdil, že vraždy si objednala bez Kočnerovho vedomia.

„Alena nechápe, prečo je Kočner oslobodený a ona odsúdená,“doplnil Neszméry s tým, že jeho klientka s takýmto rozsudkom nepočítala.

Trápi sa. Nie kvôli sebe

Zsuzsovú zadržali v septembri 2018 a odvtedy má podľa Neszméryho obmedzený kontakt s rodinou, dcérou a mamou. U dcéry zmeškala maturitu, dospievanie. Kvôli psychickému vypätiu jej vypadali vlasy a aj na pojednávania chodila v parochni.

„Keby bola bezdetná, bolo by jej jedno, aký motív jej ľudia pripisujú. Kvôli dcére a mame však bojuje za svoju pravdu,“povedal obhajca.

O čom bude písať?

„Každý si myslel, že medzi nimi (Kočner a Zsuzsová) bola nejaká intimita, ale ich vzťah neprekročil osobnú hranicu. Možno to opíše Alena vo svojej knihe,“hovorí Neszméry o jednom z možných motívov knihy. Možno však bude písať aj o tom, ako to bolo skutočne s vraždou Jána Kuciaka. Možné však je aj to, že kniha bude o ťažkom živote za múrmi väzenia. Jedným z motívov však môžu byť aj jej medializované kontakty s rôznymi politikmi. Glváč (Smer), Kollár (Sme rodina) či Danko (SNS) sa v tejto súvislosti spomínali najčastejšie. Rovnako aj Daniel Lipšic, no ten kontakt s ňou poprel.

Pavol Forisch: Kočner pre Lipšica už nie je zaujímavý (VIDEO)
Záverečná reč Aleny Zsuzsovej na súde, ktorý ju poslal do väzenia, „unikla pozornosti“ slovenského mainstreamu. Padlo v nej pritom veľa závažných slov voči špeciálnemu prokurátorovi Danielovi Lipšicovi. Zsuzsová už nemá čo stratiť, preto vo svojej... Čítať ďalej
30 | 05 | 2023 | Eka Balašková

Rozprávala aj na súde

„Čo sa týka Daniela Lipšica, je jediný z poškodených, aj keď on je len účelovo údajne poškodený, tak toho poznám a poznám ho aj osobne. Písali sme si cez facebook v období rokov 2011-2013, kým sa mi Peter Tóth & company nenabúral do profilu na facebooku a následne nezverejnil našu spoločnú komunikáciu,“ prehovorila Zsuzsová počas záverečnej reči na súde.

V rámci svojej záverečnej reči hovorila aj o tom, že na stretnutia so špeciálnym prokurátorom Lipšicom má aj dôkazy.

„Tvrdil, že som zodpovedná za smrť ich detí a tváril sa že on so mnou nemá nič spoločné. No má. A aj s vraždou Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej má spoločné viac, než si dokáže ktokoľvek predstaviť,“ vyslovila na súde. Podľa jej slov aj napriek tomu, že sa Lipšic snaží verejnú mienku ovplyvniť cez vybrané médiá, veľká časť verejnosti na to, čo ona tvrdí, prišla aj sama.

Nebola by prvá

Za múrmi väznice si čas krátil aj Mikuláš Černák. Ten napísal knihu Prečo som prelomil mlčanie a hovorí sa tiež, že čas za múrmi väzenia si takýmto spôsobom kráti čas aj Marián Kočner, ktorého kniha sa má volať Hlasy z basy.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik