Poľskí partizáni a muničný vlak pre Ukrajinu

"V Poľsku prepadli vlak s americkou muníciou, ktorý smeroval na Ukrajinu" - znie prevzatý titulok z poľského média na webe eadaily.com.

Z vlaku, ktorý bol odstavený v meste Venglinets na území vojenskej jednotky stráženej vojakmi NATO, ukradli bedne s muníciou. Pri prenasledovaní boli zadržaní traja muži, ktorým boli skonfiškované štyri bedne s muníciou, určenou pre Ukrajinu. A hoci páchateľov polícia rýchlo zadržala, do budúcnosti majúvojenskí experti otázky, ako sa lupiči vôbec mohli dostať na územie vojenského útvaru.

Čistá hanba

Bývalý šéf bezpečnostnej služby poľského prezidenta (chránený Aleksander Kwasniewski ) Jerzy Dzevulski označil incident za "čistú hanbu" a diskreditáciu poľských špeciálnych služieb.

„Som presvedčený, že tento vlak nestrážilo NATO, ale buď žoldnierske služby alebo Železničná ochranná služba. Američania nemajú vo zvyku stáť pri koľajach so samopalmi a strážiť vlak. Bolo by to nezákonné aj preto, že ak by došlo k útoku na vlak, museli by svoje zbrane použiť v cudzej krajine.“ Povedal expert v rozhovore pre poľský bulvárny denník Fact.

Rusov to pobavilo

Ruský politológ Vladimir Kornilov zase komentoval správy vo svojom telegramovom kanáli takto:

„Poľskí partizáni – výborne! Musíme len privítať ich činy, podporiť ich zbraňami, obrnenými vozidlami, Stingermi a Javelinmi. Je to už možné?"

Švajčiarsko inšpiruje progresívcov a Demokratov? Žiaľ, iba v tomto.
Bern, hlavné mesto Švajčiarska, plánuje pilotný projekt kontrolovaného predaja kokaínu. Politici uznávajú škodlivosť tejto drogy, súčasne veria, že predaj pod prísnym dohľadom by mohol priniesť lepšiu kontrolu nad narkotikom a obmedzil by negatívne... Čítať ďalej
09 | 06 | 2023 | Eka Balašková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik