Ukrajinská "ochota" zistiť pôvodcu sabotáže. Už dávno sa priznali. (VIDEO)
09 | 06 | 2023 I Milan Laca
Šéf ukrajinského ministerstva zahraničných vecí reagoval neslušne na Erdoganov nápad vyšetriť výbuch vodnej elektrárne.

Ukrajinský minister zahraničných vecí Kuleba hrubo  reagoval  na Erdoganov nápad vyšetriť sabotáž na vodnej elektrárni Kachovskaja.

Po výbuchu elektrárne

 Nie!

Minister zahraničia Dmitrij Kuleba v rozhovore pre televíznu stanicu 1+1 hrubo zareagoval na návrh tureckého prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana uskutočniť medzinárodné vyšetrovanie zničenia vodnej elektrárne Kachovskaja. "Oni (iniciátori vyšetrovaní) sa práve unavili z ich neustálej hry na kvázi spravodlivosť. Je úplne jasné, kto je kto. Odpočívaj, drahá. Túto skúsenosť sme už zažili. Hra o darčeky s Rusmi,“ povedal šéf ukrajinskej diplomacie. Erdogan v telefonickom rozhovore s ukrajinským prezidentom Volodymyrom Zelenským navrhol vytvorenie medzinárodnej komisie na vyšetrenie zničenia vodnej elektrárne Kachovka za účasti expertov oboch strán konfliktu, OSN a Turecka.
Rusko za Kachovku žaluje v Haagu Ukrajinu
Ruskí predstavitelia vystúpili na Medzinárodnom súdnom dvore (ICC) s obvineniami voči Ukrajine zo zničenia priehrady Kachovka masívnym delostreleckým ostreľovaním, informuje BBC Russian Service. Správu prevzal web eadaily.com. „Kyjevský režim... Čítať ďalej
08 | 06 | 2023 | Ivan Brožík
Už dávno sa priznali 

Americké noviny The Washington Post v decembri 2022 napísal, ako ozbrojené sily Ukrajiny bombardujú priehradu vodnej elektrárne Kachovskaja. Odvolal sa na výrok generála ozbrojených síl Ukrajiny, že ukrajinskí vojaci  ostreľujú  hrádzu vodnej elektrárne a plánujú ju v budúcnosti zbombardovať. Ozbrojené sily Ukrajiny preto dokonca vykonali špeciálne testy ostreľovaním priehrady  z amerického systému HIMARS. Povedal to generálmajor Ozbrojených síl Ukrajiny Andrij Kovaľčuk, ktorý velil protiofenzíve v Chersonskej oblasti.

Čo napísali

„Kovaľčuk premýšľal o vyliatí rieky. Povedal, že Ukrajinci dokonca vykonali skúšobný úder raketometom HIMARS na jeden z uzáverov priehrady Novokachovskaja, pričom urobili tri diery do kovu, aby zistili, či sa voda z Dnepra môže zdvihnúť natoľko, aby zablokovala ruské priechody bez zaplavenia  blízkych dedín v oblasti " napísali v decembri 2022 noviny The Washington Post o tvrdení ukrajinského generálmajora Andrija Kovaľčuka. "Test bol úspešný," povedal vtedy Kovaľčuk pre Washington Post.

Strieľali sústavne

Navyše, v článku WP sa ukrajinský generál netajil a otvorene povedal, že ozbrojené sily Ukrajiny úspešne a denne ostreľovali vodnú elektráreň Kachovka americkými raketami.

12 hodín útoku a nič, Ukrajinci si vylámali zuby
"12 hodín útoku a nič. Ukrajinci si vylámali zuby. Leopardy stratené, odmena istá" - tak znie titulok hodnotiaceho článku na českom webe parlamentnilisty.cz. V noci ze včerajška na dnes sa začala podľa fotografií a správ z ukrajinskej strany... Čítať ďalej
08 | 06 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme