Tabák: O ceste do Bruselu určite vedela aj prezidentka (VIDEO)
03 | 06 | 2023 I Eka Balašková

Romana Tabák sa do parlamentu dostala cez hnutie Igora Matoviča (OĽaNO), aby ju neskôr po nehlasovaní o vydaní Roberta Fica aj s Katarínou Hatrákovou z klubu vyhodili. S odstupom času však neľutuje ani toto hlasovanie.

Neľutuje ani hlasovanie o zmluve s USA. Za to, že si vie stáť za svojim vďačí športu a tvrdým tréningom, či mnohým zápasom – práve šport ju naučil poznať svoju hodnotu. Bulvár si z nej spravil terč posmeškov, no novinári si nevšímajú jej legislatívnych aktivít – prešlo niekoľko zákonov, ktoré predkladala. Aj jej „kontroverzné“ hlasovania sú výsledkom toho, že si materiály k nim naštudovala. Ostať v politike by chcela, no vysvetľuje, ako vznikol mýtus o tom, že chce byť prezidentka. Tabák u Mimi Šramovej hovorí aj o legendárnom incidente s poslankyňou zo SaSky, o tom, prečo je hrdá Slovenka a čo si myslí o ceste 21 úradníkov a aktivistov do Bruselu.

Rok po osudných hlasovaniach

4. mája uplynul rok po tom, čo Tabák nehlasovala za vydanie Roberta Fica do väzby. V tom čase si ten tlak až tak neuvedomovala, lebo si bola istá, že robí správnu vec. Po roku hovorí, že keď sa ukazuje pravda, je na seba pyšná, že aj s Katarínou Hatrákovou to ustáli.

„Keby sme tomu tlaku podľahli a hlasovali by sme tak, ako na klube od nás chceli, tak dnes si myslím, že pán Fico by bol vo väzení, možno by skončil, ako pán Lučanský a strana Smer by sa pomaly vytrácala z politickej scény,“rozvíja svoje myšlienky Tabák u Mimi Šramovej.

Ešte pred hlasovaním o Robertovi Ficovi Tabák nepodporila ani „obrannú“ zmluvu s USA, pretože stále je toho názoru, že nás dostatočne chránia zmluvy, ktoré máme uzatvorené v rámci NATO.

Milan Uhrík priamo z Bruselu: EÚ si vybrala vojnu! (VIDEO)
Dnes na poludnie sa rozhodlo – Európska únia mieni rozbehnúť výrobu munície pre Ukrajinu. Priamo z Bruselu o tom na sociálnej sieti informoval europoslanec Milan Uhrík (hnutie Republika). 500 miliónov Taká je hodnota delostreleckých granátov a... Čítať ďalej
02 | 06 | 2023 | Eka Balašková

Romana baví Slovensko

Podľa vlastných slov všetky tieto tlaky, ako aj mnohé posmešky ustála vďaka tvrdému športovému tréningu. Ako bývalá vrcholová športovkyňa je zvyknutá na tlaky a tiež priznala, že všetky tie dokumenty, o ktorých hlasovala (či už ide o zmluvu s USA, alebo obvinenie R. Fica) si poriadne naštudovala a poslächla aj intuíciu, čo sa nakoniec ukázalo ako správne rozhodnutie.

„Mladí, ktorí chcete ísť do politiky – vždy sa držte svojho „ja“ a hlasujte podľa vedomia a svedomia, potom nemusíte nič ľutovať,“radí Tabák mladým politikom.

FB/Romana Tabak | Romana Tabák

Tenis jej dal veľa

Za tie roky, čo sa venovala športu, má za sebou viac, ako 250 profesionálnych zápasov, plus množstvo klubových zápasov. A to ju naučilo, že tak, ako v politike je okolo nej množstvo ľudí, no na tom kurte hrá sama, rovnako, ako hlasuje sama. V politike sa cíti komfortne a priznáva, že síce aj robí chyby, ale zákony, ktoré predkladá a pomohli ľuďom, sú schválené.

V politike chce zostať

Tabák verí, že aj v budúcnosti sa bude môcť venovať politickej činnosti a uvažuje nad množstvom zákonov, ktoré by mohli uľahčiť život bežných ľudí, prípadne podpory športu. Takisto sa chce venovať agende pomáhajúcej matkám v pracovnom živote, pri návrate do práce.

V predvolebnej kampani sa jej nepáči ten agresívny, drsný prístup. Práve to dobré, čo sa poschvaľovalo, sa večne podľa nej prekrývalo tými politickými hádkami, čo ľuďom veľmi prekážalo a nie je to cesta, ktorou by chcela ísť.

„Ja mienim ísť opačnou cestou – poukazovaním, čo treba zmeniť, čo sme urobili. Ja som pozitívny človek a neviem si predstaviť, že by som na niekoho útočila, aj keď politického súpera už vybraného mám,“ poodhalila čo-to Tabák.

Tabák si verí: Len čo som odišla, Sme rodina upadá!
Jedným z kuriózností parlamentných lavíc po voľbách 2020 je aj Romana Tabák. Tenistka, ktorá sa do NR SR dostala na kandidátke OĽaNO, odkiaľ „bola odídená“ po „nepohodlnom“ hlasovaní. Zdalo sa, že do konca volebného obdobia „zakotví“ u Borisa... Čítať ďalej
23 | 05 | 2023 | Eka Balaskova

O „legendárnom“ konflikte s Cigánikovou

„Možno mám taký krehký vzhľad, ale do mňa keď sa niekto pustí, tak si poviem, že sa treba brániť,“ konštatuje na margo konfliktu s Jankou Bittó Cigánikovou s tým, že ľudia ju (JBC, pozn. red.) poznajú, lebo ten istý prípad sa stal pár mesiacov predtým, no médiá mlčali, lebo je politička.

Tabák sa priznala, že sa čuduje ľuďom, ktorí volia stranu SaS všeobecne, pretože jediné, čo za tie roky na politickej scéne dokázali, bolo fungovanie v opozícii a majú kopec káuz. Pripomína, že namiesto toho, aby SaS diskutovala, odchádzajú, končia. Svedčí to podľa nej o tom, že nevedia vládnuť.

Bulvár

Kúpanie v potoku bola jedna z káuz, na ktorej si najviac zgustli práve bulvárne médiá. Tabák hovorí, že to, čo sa u iných prehliada, to je jej nadmieru vyčítané. Napriek všetkému s tým nemá problém.

„Viem, že na seba musím byť prísna. Čo sa týka potoka. Poučila som sa, zaplatila som pokutu a naďalej ľuďom ukazujem, kde po Slovensku sa môžu otužovať, je to veľmi prospešné pre fyzické, aj psychické zdravie a vďaka mne dali k Studenému potoku značku zákaz vstupu, lebo ľudia o tom nevedeli,konštatuje Tabák.

FB/Peter Kremský | Poslankyňa Romana Tabák

Kauza prezidentka

Po jednom z rozhovorov pre jeden z mainstreamových denníkov vyšla správa, že „Romana chce byť prezidentkou“, čo údajne ona vôbec nepovedala. Ale vidí v tom prácu liberálnych médií, že vám vložia do úst nejaký nezmysel, čo ste nikdy nepovedali. Od novinára dostala otázku, čo plánuje do budúcnosti a jej odpoveď bola, že všetko je možné. Redaktor sa toho chytil a opýtal sa na prezidentský úrad a jej odpoveď bola, že nič nevylučuje.

„To ako keby ste sa ma opýtali, či plánujem druhé dieťa. No zatiaľ nie, ale nechcem to vylúčiť. A titulka, že plánuje byť prezidentkou. Ja mám 32 rokov, ja som si vedomá, kde je moje miesto, mojich kvalít, ja tu teraz nebudem hovoriť, že budem prezidentkou,“vysvetľuje Tabák u Mimi Šramovej s tým, že liberálne médiá potrebujú človeka zosmiešniť.

Iba "naoko" zmätený status Romany Tabák
Status - hádanka. To tu ešte nebolo. Ale, naozaj nie zlá hádanka. Hádanka, ktorá prichádza ako odpoveď na vládu prezidentky. Na sociálnej sieti, pod profilom poslankyne Romany Tabák. Poslankyňa píše: "V Maďarsku volí prezidenta parlament!" A... Čítať ďalej
21 | 05 | 2023 | Ivan Brožík

Hrdá na Slovensko

Svoj vzťah k Slovensku začala tak naozaj vnímať v USA a odvtedy si uvedomuje, že láska k vlasti je dôležitá.

„Nevadí mi dúhová vlajka, nevadí mi ukrajinská, najdôležitejšia ale je slovenská,“ prízvukuje. Ukrajincov jej síce je ľúto, ale stále je Slovenka. Od slovenských predstaviteľov očakáva, že budú aj navonok vystupovať suverénne a bez „predklonov“ voči väčším štátom. Suverenita, tá politická, podľa nej chýba aj prezidentke, ktorá mala vo veci odvolanej vlády konať už v januári.

Vlastizrada

Tabák sa vyjadrila aj k ceste 21 úradníkov a iných osôb do Bruselu. Cestu Jaroslav Naď (Demokrati) síce vyvrátil, no Romana Tabak je presvedčená, že veci sa stali tak, ako ich prezentoval Smer a rovnako

Iba "naoko" zmätený status Romany Tabák
Status - hádanka. To tu ešte nebolo. Ale, naozaj nie zlá hádanka. Hádanka, ktorá prichádza ako odpoveď na vládu prezidentky. Na sociálnej sieti, pod profilom poslankyne Romany Tabák. Poslankyňa píše: "V Maďarsku volí prezidenta parlament!" A... Čítať ďalej
21 | 05 | 2023 | Ivan Brožík
, že celá vec sa diala s vedomím pani prezidentky.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik