Tabák si verí: Len čo som odišla, Sme rodina upadá!
23 | 05 | 2023 I Eka Balaskova

Jedným z kuriózností parlamentných lavíc po voľbách 2020 je aj Romana Tabák. Tenistka, ktorá sa do NR SR dostala na kandidátke OĽaNO, odkiaľ „bola odídená“ po „nepohodlnom“ hlasovaní. Zdalo sa, že do konca volebného obdobia „zakotví“ u Borisa Kollára v Sme rodina, no aj tento klub v marci opustila – kvôli nesúhlasu s odovzdaním stíhačiek. Tabák si myslí, že prepad volebných preferencií hnutia spôsobil práve jej odchod.

Nezaradená poslankyňa Romana Tabák vie, ako zaujať. Naposledy tak urobila vyhlásením, že hnutiu Sme rodina „vzal preferencie“ jej odchod z klubu hnutia. Niektorí kolegovia poslanci to vzali s humorom, iní reagovali svojsky. Politológ však u nej politickú budúcnosť neočakáva, hoci zaujať vie. Žiaľ, málokedy poslaneckou aktivitou, skôr bulvárnymi „výstrelkami“.

Na nedostatok sebavedomia nezomrie

Romana, ktorá sa v klube hnutia Sme rodina „ohriala“ zhruba rok, nedávno prekvapila výrokom o preferenciách hnutia.

„Odkedy som odišla zo Sme rodina, padajú im rapídne percentá v prieskumoch,“vyhlásila Tabák, čím  prekvapila, ale aj pobavila kolegov z poslaneckých lavíc.

Prekvapila aj kolegov

„Áno, Romana zvyšuje preferencie príchodom, ale znižuje odchodom, preto jej Pellegrini ponúkol na kandidátke 1-ku. Romana, keďže je známa bojom proti korupcii, Pellegrini chce, aby mu očistila stranu od kšeftárov. Summa summárum, zostane v Hlase sama a bude mať 100-percentnú podporu vo voľbách,“reagoval poslanec OĽaNO Jozef Pročko.

„Niekedy sa zabávam na tom, čo robí-hovorí a niekedy mi je do plaču. Do plaču hlavne vtedy, keď sa jej hlúposť dáva do súvisu so športom a zvlášť s tenisom. Už treba len počkať, či si ju niekto dá na kandidátku a potom mu preferencie raketovo stúpnu,“ povedal Ján Krošlák, ktorý rovnako ako Tabák začínal v OĽaNO a prestúpil do Sme rodina.

„Preferencie Sme rodina padajú hlavne z iných dôvodov. Odchodom Romany Tabák zo Sme rodina mohol nejaký počet jej priaznivcov prestať dôverovať Sme rodina,“ poňal to vážne Milan Kuriak, ktorý si o preferenciách svojho hnutia OĽaNO myslí, že preferencie sa líšia od reality, na čo si ale už v hnutí zvykli. Na svedomí to však má „skresľovanie a prispôsobovanie výsledkov“.

Romana sa na Deň matiek rozcítila! A ukázala sa v Evinom rúchu (FOTO)
Druhá májová nedeľa patrí v kalendári už viac ako 100 rokov Dňu matiek. Deň matiek je sviatok, ktorý je venovaný oslavám matiek a materstva, počas ktorého vyjadrujeme lásku a úctu ženám - matkám. Na sociálnej sieti si v tento deň vylievajú city... Čítať ďalej
14 | 05 | 2023 | Diana Zaťková

Romana očami politológa

Hovorí sa, že štvorlístky prinášajú šťastie a politológ Radoslav Štefančík sa drží vtipnej rétoriky.

„Ak chce nejaká strana vyhrať voľby, tak nech ju určite berie. Ideálne, ak to bude strana, ktorá nebude kandidovať do Národnej rady SR, ale do parlamentu nejakej inej krajiny,“radí Štefančík. Tabák však vníma zaujímavú skôr pre bulvár.

„Treba ju vnímať skôr ako politického exota, pri ktorom sa ľudia radi zabavia, ale vzhľadom na to, že politika je seriózna vec, nepredpokladám, že by ju mali priniesť znovu do parlamentu,“ konštatuje politológ. Ten nevidí jej budúcnosť ani „na palube SNS, čo bola nejaký čas téma. Ak sa podľa neho na nejakú kandidátku dostane, tak skôr na kandidátku nejakej bezvýznamnej strany.

„Romana Tabák sa spopularizovala svojimi trapasmi a hlúpymi výrokmi, preto by som sa čudoval každému človeku, kto by ju krúžkoval na nejakej kandidátke,“ uzavrel Štefančík.

Vie, ako zaujať

„Úcta & porozumie k matkám nebola nikdy tak dôležitá ako teraz! Ženy! Matky! Sme výnimočné a máme nenahraditeľné poslanie, ale ak sa žena stane matkou, neprestáva byť ženou. Dieťa má život ženy obohatiť, nie jej ho udupávať….Materstvo je ťažké a krásne zároveň," upozorila Tabák na sociálnej sieti pri príležitosti Dňa matiek.

Ľudská Romana

Ľudia sú dobrí podľa toho ako sa správajú a žijú, nie podľa toho do akej skupiny obyvetaľstva patria," vyjadrila sa nedávno, po nedávnom strete Matoviča s LGBT+ komunitou. V statuse na túto tému upozornila na nenávisť, ktorá „priam tečie“ ako zo strany niektorých občanov, tak aj z niektorých politikov, ktorí si svojim správaním „pýtajú“.

Romana, ideš!
Najskôr sa treba pani poslankyni ospravedlniť za tykanie v titulku. Je obrazné a v tejto téme aj "fandiace". Poslankyňa NR SR Romana Tabák vo svojom statuse na sociálnej sieti reagovala na včerajšie výtržnosti (výtržnosti všetkých aktérov, vrátane... Čítať ďalej
03 | 05 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik