Boris Kollár reaguje na Naďovo obvinenie: Hrozba manipulácie volieb? NIČ O TOM NEVIEM (VIDEO)
29 | 05 | 2023 I Eka Balašková

V nedeľnej relácii Na telo bývalý minister obrany Jaroslav Naď (Demokrati) informoval o hrozbe manipulácií volieb z Ruska. Robert Kaliňák (Smer-SSD) hneď reagoval, že je vylúčené, že sa to potvrdí. "Dostávam veľa tajnej pošty, utajovaných skutočností. Ale o tomto som nič nepočul," prekvapuje predseda parlamentu Kollár. Opäť si slovenký mainstram nič neoveroval?

„Ako najvyšší ústavní činitelia sme spravodajskú informáciu zo zahraničia, ktorá presne hovorí o osobe, čase a mieste, kedy bol slovenský občan v Rusku preberať finančné zdroje politickej strany Smer na manipuláciu volieb,“ uviedol Naď (Demokrati) v relácii. Konkrétne informácie povedať odmietal, pretože podľa neho ide o utajovanú informáciu.

Na informáciu reagoval pokusom o vtip aj Robert Fico (Smer-SSD) a po ňom na tlačovej besede aj predseda NR SR Boris Kollár, ktorý sa najskôr tváril, že netuší na čo sa ho redaktorka pýta, no neskôr redaktorke odpovedal v zmysle, že mala reagovať podľa zákona. Ten, kto reagoval na reláciu s Naďom bol však Ľuboš Blaha, podpredseda Smeru-SSD.

Informáciu mal aj Heger

Naď povedal, že dostali spravodajskú informáciu, ktorá hovorí o človeku, čase a mieste, „...kedy bol slovenský občan v Rusku preberať finančné zdroje politickej strany Smer na manipuláciu volieb.“ Konkrétne informácie povedať odmietal, pretože podľa neho ide o utajovanú informáciu. Podľa Roberta Kaliňáka, člena predsedníctva Smeru, sa táto informácia nepotvrdí. O informácii vedel aj Eduard Heger (Demokrati), ktorý ju potvrdil v pondelok po relácii.

„Vtipkár“ Fico

Robert Fico zažartoval, že hoci mobil nevlastní, ruský prezident sa mu dovolal s otázkou, koľko percent chce Smer vo voľbách, na čo mu Fico odpovedal, že si voľby zmanipulujú aj bez pomoci, no pomohli by peniaze, ktoré by mohol poslať na Matovičov  účet na Belize. Toľko Ficov pokus o vtip.

"Na takéto hlúposti inak reagovať nemôžeme," skonštatoval Fico. Zároveň doplnil, že vo voľbách chcú dosiahnuť nadštandardný výsledok.

Fico reaguje na Naďove obvinenia vtipom: Volal mi Putin, odkázal som ho na...
Dostali sme spravodajskú informáciu o snahe manipulovať voľby v prospech Ruska! Uviedol to Jaroslav Naď v relácii TV Markíza Na telo. Robert Kaliňák to odmietol a vyslovil, že je podľa jeho vylúčené, že sa Naďovo tvrdenie potvrdí. Heger v pondelok... Čítať ďalej
29 | 05 | 2023 | Diana Zaťková

Kollárova tlačová beseda

Jednou z otázok, ktoré odzneli na tlačovke lídra Sme rodina a predsedu NR SR bola aj tá ohľadom nedeľného vyhlásenia bývalého ministra obrany Naďa.

„Dostávam veľa tajnej pošty, utajovaných skutočností. Ale nebudem o tom informovať ani občanov, ani médiá, pretože nechcem porušiť zákon,“reagoval predseda Národnej rady SR, ktorý však nikde nevidí porušenie zákona. . 

„Ak niekto  preberá peniaze z Moskvy, nie je to porušenie zákona?,“ opýtala sa novinárka presnejšie.

„Aha, myslíte toto? Ja o tej informácii neviem. Pýtajte sa toho, kto s tým prišiel. Ja túto informáciu nemám, ak ste teda o tom informovali, tak sa pýtam, či ste to spravili. Či ste to posunuli na orgány činné v trestnom konaní? Ako občan by ste to teda mali spraviť,“ reagoval predseda parlamentu. Na poznámku, že informácia odznela v politických reláciách, povedal: „Ja som to nepočul, vy ste to počuli, tak sa pani redaktorka pýtam, či ste si splnili občiansku povinnosť,“ reagoval „protiútokom“ Kollár.

"Práve mainstreamové médiá sa radi chvastajú, že to, čo ich odlišuje od alternatívnych, je vraj serióznosť a profesionalita, lebo dodržiavajú hlavnú zásadu klasického žurnalizmu - overovanie informácií z dvoch na sebe nezávislých zdrojov. Fakt, ako okamžite začali pracovať s neoverenou fámou poľného maršala Jara von Naďa o údajnej snahe Ruska zmanipulovať naše voľby ako s potvrdenou správou, najlepšie demonštruje, ako strašne vás klamú. Môžete si klásť otázku, či sú títo novinári takí primitívni alebo skorumpovaní, no hoci sa to nevylučuje, príčina takéhoto správania je oveľa škandalóznejšia ako sa na prvý pohľad zdá," uviedol na sociálnej sieti politológ Eduard Chmelár. "Ministerstvá a iné štátne orgány totiž míňajú státisíce až milióny eur na propagandu svojich zámerov v médiách. A vy to všetko platíte," dodal.

Nechal sa počuť aj Ľuboš Blaha

"Toľko klamstiev, čo dokáže tento tragéd vypustiť za jednu reláciu, to je na zápis do Guinnessovej knihy rekordov. Zametá tam tými svojimi paprčkami a klame, až sa z neho práši. Vraj Smer ide meniť voľbu prezidenta - Robo Kaliňák mu jasne povie, že nie, v žiadnom prípade nejdeme. A on tento absurdný hoax ďalej s plechovým ksichtom šíri. Lebo on vie lepšie, čo chce Smer ako sám Smer," uškŕňa sa Blaha na margo relácie s Naďom.

Blaha po relácii Na telo odkazuje Naďovi: JARO, PLÍZ, ZOBER LOPTU, NIE DROGY!
AKO SA POVIE KLAMÁR NA TRI? NAĎViete, čo je na Naďovi najlepšie? Že už bude zapáchať vo verejnom priestore iba štyri mesiace - 30. septembra aj s Hegerom poputuje na úrad práce. Skonštatoval to podpredseda Smeru Ľuboš Blaha. Vo svojom statuse na... Čítať ďalej
29 | 05 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik