Podľa bieloruskej opozície je Lukašenko v kritickom stave hospitalizovaný v Moskve
28 | 05 | 2023 I Ivan Brožík

Lukašenko bol po schôdzke s Putinom hospitalizovaný, je v kritickom stave, tvrdí podľa webu agentúry ČTK novinky.cz bieloruský opozičník Valerij Cepkalo na svojom telegramovom účte.

Napísal, že bieloruský prezident Alexander Lukašenko bol po schôdzke so svojím ruským náprotivkom Vladimirom Putinom prevezený do Ústrednej klinickej nemocnice v Moskve. Jeho stav vraj lekári vyhodnotili ako kritický.

Opozícia informuje viac

"Podľa informácií, ktoré máme a ktoré si vyžadujú dodatočné potvrdenie, bol Lukašenko po stretnutí s Putinom za zatvorenými dverami naliehavo prevezený do Ústrednej klinickej nemocnice v Moskve, kde sa v súčasnosti zdržiava," napísal na Telegrame Cepkalo .

Podľa neho bolo zo strany lekárov vynaložené maximálne úsilie o Lukašenkovu záchranu, údajne mu viacnásobne vymieňali krv. „Opatrenia na záchranu bieloruského diktátora mali za cieľ rozptýliť špekulácie o možnej účasti Kremľa na jeho otrave,“ tvrdí Cepkalo.

Vraj ide o istotu

Bieloruský opozičník je si so svojimi informáciami istý natoľko, že v telegramovom príspevku dokonca vyzval Západ, aby v najbližších dňoch naplánoval strategickú schôdzku k novým bieloruským voľbám.

„My, zástupcovia Fóra demokratických síl Bieloruskej republiky, vyzývame západných predstaviteľov, aby v nadchádzajúcich dňoch naplánovali strategickú schôdzku, na ktorej by sa prediskutovala iniciatíva Voľby,“ vyhlásil Cepkalo s tým, že existujúce technológie umožňujú spravodlivé voľby. "Usporiadanie volieb v tak kritickej chvíli nielen pomôže obnoviť právo a poriadok v Bielorusku, ale tiež položí základy pre stabilizáciu situácie na hraniciach Európskej únie a sveta ako celku," dodal Cepkalo.

POTVRDENÉ! Rusko podniklo najväčší dronový útok na Kyjev
Kyjev v noci na nedeľu čelil najväčšiemu dronovému útoku od začiatku vojny. Na ukrajinskú metropolu zaútočilo približne 40 "kamikadze dronov" iránskej výroby, uviedli tamojší predstavitelia. Ukrajinské vzdušné sily v príspevku na sociálnej sieti... Čítať ďalej
28 | 05 | 2023 | Gabriela Fedičová

Bieloruská opozičná verejnosť nepotvrdila hospitalizáciu bieloruského prezidenta Alexandra Lukašenka v Moskve, ako včera povedal jeden z predstaviteľov opozície Valerij Cepkalo.

Podľa neho Lukašenko ochorel po večeri s Putinom 25. mája v Kremli.

Iní oponenti bieloruského prezidenta to však popierajú.

"Podľa našich informácií sa Lukašenko vrátil do Minska 25. mája o 20:20, potom bola jeho kolóna spozorovaná na ceste do rezidencie," uviedol monitorovací telegramový kanál Belaruski Hajun.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik