Farby vždy smrdia, najviac na "politicky bezfarebnej" prezidentkinej vláde
28 | 05 | 2023 I Ivan Brožík

Predseda vlády SR Ľudovít Ódor začne zajtra (29. 5.) avizovanú sériu stretnutí s lídrami politických strán, zastúpených v Národnej rade SR. Rokovať sa bude o podpore programového vyhlásenia vlády a o možnosti vyslovenia dôvery vláde. Potiaľ by to bola vcelku očakávaná a "normálna" pracovná informácia z okruhu predsedu prezidentkou poverenej divnej vlády Ľudovíta Ódora.

Nenormálny je však dôvetok k tejto správe, ktorý v agentúrnom znení znie: "Pozvanie na stretnutie sa týka strán Demokrati, Hlas-SD, OĽANO, Progresívne Slovensko, SaS, Sme rodina, Smer-SD a Za ľudí." 

A tu treba spozornieť, ak nie sa priamo naštvať

Už po tejto vete je nadmieru jasné, že prezidentkina "vláda odborníkov" je ideologická stranícka vláda Progresívneho Slovenska. Prečo? Dobre, tak v prvom rade zaujme fakt, že Ódor ide rokovať s Remišovou. Strana Za ľudí prakticky neexistuje, vykazuje nulové percentá, Remišová pritom behá po straníckej scéne ako zajac okolo plota a hľadá si útočisko, najskôr asi u "priateľov" z OĽaNO. Z akého dôvod strana v zániku s nulovým voličským potenciálom má byť na rokovaniach o Programovom vyhlásení vlády (PVV)? Ak malo byť kľúčom k pozvánkam na rokovania o PVV napríklad to, že strana je parlamentná, dobre, ale potom prečo nie Republika, ktorá má sedemnásobne vyšší politický výtlak, aspoň čo sa predvolebných preferencií týka? U mňa tak padol mýtus o "vláde odborníkov" už v tomto odseku.

A prečo mimoparlamentné PS?

No, celkom nie, v parlamente majú jedného jediného prelietavého Valáška, odídenca od Remišovej. A zas som pri tej Republike, koľko má tá poslancov? Neporovnateľné. Viem, Ódor musí, lebo prezidentka, lebo Progresívne Slovensko, lebo Bruselský podpredseda Europarlamentu a možno ešte mnohé ďaľšie a desivejšie "lebo". Tu sa však nikto nielenže nesnažil zakryť straníckosť poverenej vlády akože nestraníckych odborníkov, tu ju priam arogantne manifestuje. Tekže o PVV tejto dočasnej vlády bude rokovať strana bez volebného mandátu v posledných parlamentných voľbách. Fajn, to sa volá demokraciou "karpatského typu" s požehnaním od hlavy štátu. A iba bohvie odkiaľ ešte.

A ak PS, prečo nie SNS?

Určite má vo volebných preferenciách viac sympatizantov ako Remišová. Tak, nateraz to navonok vyzerá, že asi trojnásobne viac, ale ono to môže reálne byť aj viackrát viac. Najmä, ak vezmeme do úvahy, že Dankovci možno budú v parlamente po septembrových voľbách, ale Za ľudí nimi prakticky zanikajú. To naozaj musí byť táto osoba pri všetkom? Tento Kiskov "danajský dar" Slovensku? Nie je to už naozaj príliš okaté? Prečo a čím si to zaslúžila či vyslúžila? Spoľahlivými politickými "postojmi" na objednávku mocných? Ono sa tomu po Slovensky hovorí úplne inak.

A prečo Demokrati?

Prečo hŕstka skrachovancov, ktorých už v tomto okamihu poslala verejnosť Slovenska na najsmsradľavejšiu kopu smetska dejín? Ich loď trčí na suchu, spojiť sa s nimi nikto nechce, akoby mali lepru, zjavne sú pre každého, trošku normálne zmýšľajúceho politika, iba olovenou guľou, priviazanou reťazou o nohu demokracie na Slovensku.

Ódorov (prezidentkin) výber ale neprekvapil

Možno iba v jednom. A to je viditeľný fakt, že už si nemohli dovoliť doslova ignorovať najsilnejšiu opozičnú stranu a stranu s najvyšším volebným potenciálom a stranu - pravdepodobného víťaza predčasných parlamentných volieb. A tou je SMER - SSD. Nemôžete totiž, ani keď ako chcete, ignorovať protitankový zátaras na diaľnici, ak sa veziete v kabriolete cca tak maximálnou povolenou rýchlosťou a mierne "nad". Aj ego má svoje bezpečnostné limity.

Nielen o "Naďových televíznych táraninách"
"Peknú nedeľu, chcela by som pár slov k téme “spájania” pravicových (mini)strán." Nielen o tom je však status Moniky Beňovej na sociálnej sieti. Reaguje v ňom aj na "Naďove táraniny" v jednej z diskusných relácií. "V prvom rade vobec nechápem, kto... Čítať ďalej
28 | 05 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik