Šutaj Eštok o koaličných politikoch: Oni si z nás naozaj ROBIA SRANDU v priamom prenose! (VIDEO)
27 | 05 | 2023 I Eka Balašková

Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) bol dlhodobým kritikom vedenia ministerstiev vnútra a obrany. Aktuálnu situáciu v parlamente vidí tak, že až na pár výnimiek prechádzajú populistické návrhy zákonov, pričom ani samotný parlament už nemá legitimitu. „Návrhy, ktoré by mali pomôcť ľuďom, môžeme spočítať na prstoch jednej ruky,“ myslí si podpredseda Hlas-SD.

Nezaradený poslanec pritom neverí, že úradnícka vláda vyšetrí kauzy okolo ministrov Mikulca či Naďa, ktorí si popri pôsobení v ministerskom kresle evidentne prišli na svoje. Šutaj Eštok hovorí aj o selektívnej slepote nie len u novinárov, ale čo je horšie aj politickú objednávku na kriminalizáciu opozície zo strany OČTK. Nepáči sa mu však ani prístup verejne činných osôb, ktoré odmietajú komunikovať s niektorými novinármi. Šutaj Eštok v rozhovore s Mimi Šramovou hovorí aj o kajúcnikoch, ktorí boli omylom práve predchádzajúcich vlád a vyjadril sa aj ku rozsudku vo veci vraždy Jána Kuciaka.

Mikulcov vrtuľník

Zmluvu o nákupe predraženého vrtuľníka podpísal Mikulec v deň prvého pádu vlády v decembri, pričom v lete mu nákup dvoch vrtuľníkov Úrad pre verejné obstarávanie zrušil, pretože na nákup nevidel dôvod. Neskôr pri ďalšom vrtuľníku už súťaž obišiel s výhovorkou na ukrajinský konflikt a celkovú situáciu. Pritom už keď na ministerstvo nastupoval, bola na nákup vrtuľníkov Denisou Sakovou pripravená súťaž.

„On si povedal, že ten vrtuľník kúpi za každú cenu, zrejme na tom mohol dobre zarobiť a tak v deň pádu vlády podpísal napriamo zmluvu na nákup vrtuľníka. Bez súťaže či verejného obstarávania,“hovorí Šutaj Eštok a dopĺňa, že konkurenčná firma nákup namietla, súd používanie vrtuľníka aj zakázal, takže do dnešného dňa je vrtuľník uzemnený.

FOTO - TASR - Martin Baumann | Najčastejšie odvolávaný minister Matovičovej a Hegerovej vlády Roman Mikulec ešte v deň prvého pádu vlády podpísal nákup predraženého vrtuľníka

Nedôslednosť a politická objednávka

Šutaj Eštok v marci podal trestné oznámenie a v uplynulých dňoch ho NAKA informovala, že začali vo veci konať a prešetrujú reálne naplnenie skutkovej podstaty trestného činu machinácií pri verejnom obstarávaní. Pripomenul tiež, že Mikulec má na konte niekoľko podobných káuz a následných odvolávaní. Za celým však vidí politickú objednávku so zmanipulovanými vyšetrovateľmi, všemocnými „kajúcnikmi“ a nedôslednými novinármi, ktorí mali na členov vlády vyvíjať tlak na ich zodpovednosť.

Novinári mali „prví kričať“, že tu neplatí, čo povedia OČTK, či súdy a práve preto si Mikulec podľa poslanca mohol robiť doslova čo chcel.

„Nedokážem pochopiť túto selektívnu slepotu, prečo neplatí, či je koaličný, či je opozičný, či je z Hlasu, či je z OĽaNO, zo Smeru alebo zo Sme rodina, tak ten verejný tlak novinárov, pokiaľ nie je spreneverený, tak by mal fungovať. V tomto prípade nefunguje,“ konštatuje poslanec v rozhovore s Mimi Šramovou s tým, že ak ide o kauzu opozičného poslanca, niektorí novinári majú rozhodnutia ešte skôr, ako tí, ktorých sa týkajú.

Mladá sociálna demokratka: MONŠTRUM Lipšic
O čudesných tienistých miestach v kariére špeciálneho prokurátora Daniela Lipšica už písalo a hovorilo mnoho renomovaných právnikov. Po Štefanovi Harabinovi, či Robertovi Ficovi tak urobila aj mladá sociálna demokratka Zuzana Matejičková. Tá sa... Čítať ďalej
27 | 05 | 2023 | Eka Balašková

Milovník luxusu

Policajný prezident Štefan Hamran sa nikdy netajil tým, že si potrpí na drahé šperky, či autá, podľa Šutaja Eštoka to potvrdzuje aj to, že v NR SR prešiel zákon, ktorým sa práve policajnému prezidentovi výrazne zvýšil príjem. Navyše svojho hovorcu inštruoval v zmysle, že novinárom nemá odpovedať na otázky týkajúce sa jeho majetkového priznania.

„Je podľa mňa neprijateľné, aby si, či už policajný prezident Hamran, alebo špeciálny prokurátor Lipšic vyberali novinárov, s ktorými komunikovať nechcú,“kritizuje prístup niektorých verejných činiteľov poslanec a pripomína, že je len pochopiteľné, že človek vo verejnej funkcii je pod ostrejším dohľadom verejnosti, ako bežný občan.

Naďova arogancia, alebo holé a bosé Slovensko

Matúš Šutaj Eštok aj bývalému ministrovi obrany vyčíta, že nepredstúpil pred parlament, aby na vyzvanie opozície predložil čosi ako výpočet techniky, ktorú ešte slovenské ozbrojené sily vlastnia a aby NR SR vedela, čo všetko bolo za ten rok odovzdané na Ukrajinu.

„F16-tky, ktoré boli dohodnuté ešte za bývalej vlády meškajú, Patrioty, ktoré sme dostali na určitý čas už sú na ceste preč, S-300 odišla na Ukrajinu a keď si spojenci povedia, že Patrioty potrebujú na vlastnú ochranu, tak my, vďaka pánovi Naďovi tu zostaneme holí a bosí. A on sa toho zodpovedania sa pred verejnosťou veľmi bojí,“

Mladá sociálna demokratka: MONŠTRUM Lipšic
O čudesných tienistých miestach v kariére špeciálneho prokurátora Daniela Lipšica už písalo a hovorilo mnoho renomovaných právnikov. Po Štefanovi Harabinovi, či Robertovi Ficovi tak urobila aj mladá sociálna demokratka Zuzana Matejičková. Tá sa... Čítať ďalej
27 | 05 | 2023 | Eka Balašková
poslanec a dodáva, že popri ministrovaní si Naď robil svoje obchody, čo dokazuje strojnásobenie zmlúv v utajenom režime. Nápravu nevidí ani v prezidentkinej vláde, keďže ministrom obrany je „Naďov človek“.

Jaroslav Naď, TASR

Kontajnerové mestečko

„To, čím sa on (minister Naď, pozn. red.) hrdil, že to bude rýchlo postavené neplatí, ale čo je horšie, že na 611-tich kontajneroch, ktoré tam budú, okradol túto krajinu o viac, ako 7 miliónov eur,“ upozorňuje poslanec, ktorý tento „obchod“ svojho času nazval „zlatou baňou ministra Naďa“.

Šutaj Eštok ŠOKUJE! Naďova ZLATÁ BAŇA
Nedávno ministerstvo obrany (MO) SR cez svoj tlačový odbor informovalo, že MO nemá problém zverejniť všetky zmluvy, ak nepodliehajú utajeniu. Nezaradený poslanec Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) vysvetľuje dôvod utajenia minimálne niekoľkých z... Čítať ďalej
24 | 11 | 2022 | Eka Balaskova

Kauza Daniari a kajúcnici

Šutaj Eštok nepopiera, že aj za minulej vlády sa diali veci, ktoré sa diať nemali. Príkladom sú podľa neho Imrecze, Makó či Suchoba, na ktorých sú postavené obvinenia v asi 50-tich kauzách a týkajú sa ľudí so vzťahom k opozícii.

„Títo ľudia namiesto toho, aby niesli zodpovednosť za to, že na daňovom úrade kradli desiatky miliónov eur, tak oni sú dnes celebrity, ktoré chodia vypovedať do Aktualít, robí s nimi rozhovory Denník N,“ upozorňuje Šutaj Eštok a u Mimi Šramovej vymenúva, aké majetkové benefity si títo ľudia užívajú.

Ľudovít Makó pri svojich výpovediach posiela za mreže jedného vysokopostaveného človeka za druhým. Zdroj: SITA

Právo treba rešpektovať

Vynesenie rozsudku v kauze Kuciak sa podľa Šutaja Eštoka nemusí každému páčiť, no aj tu platí právo, ktoré musíme rešpektovať a ak sú nejaké pochybnosti, je rozhodnuté v prospech obvineného – in dubio pro reo.

„Počkajme si na rozhodnutie druhostupňového súdu a potom sa k tomu vyjadrujme, ale buď zákon platí, alebo neplatí. Buď právne zásady platia, alebo neplatia,“  uzatvára Šutaj Eštok, ktorého reakcie politikov, ako Kolíková či Čaputová vôbec neprekvapili.

Heger bol katom samosprávy!
Strana Hlas sociálna denokracia považuje výzvu Eduarda Hegera a Demokratov adresovanú premiérovi úradníckej vlády Ľudovítovi Ódorovi na pomoc samosprávam za výsledok zúfalstva a priznania si vlastných fatálnych chýb. Píše sa to vo vyhlásení... Čítať ďalej
27 | 05 | 2023 | Ivan Brožík

Ak by platila hmotná zodpovednosť politikov, Matovič dávno sedí v base

Ak by schránková firma OĽaNO splnila svoj sľub, ktorému ľudia naleteli pred voľbami, že prijme hmotnú zodpovednosť politikov za ich zlyhania, dávno by Igor Matovič sedel v base, hovorí ďalej Eštok. "Tento daňový podvodník je totiž oficiálne bezdomovec, ktorý nič nevlastní ani neužíva. A podobným podvodníkom sľuboval pred voľbami toto: „Nemáš majetok, prepísal si na manželku, alebo na frajerku alebo na partnera, tak fajn, ideš do basy. Nie si schopný zaplatiť, tak ti ukrojíme trošku zo života, zo slobody“," pripomína Matovičove vlastné slová.

FB/Igor Matovič

Podľa Eštoka podvodníci z OĽaNO dobre vedeli, prečo nemôžu schváliť hmotnú zodpovednosť politikov a prečo sa teraz tesne pred voľbami pokúšajú znova ľuďom pomútiť hlavy nejakým Pročkovým, na kolene zbuchnutým návrhom. "Mimochodom, viete, aký trest pre gaunerov typu Matoviča v ňom ostal? Že keď nebude môcť vzniknutú škodu zaplatiť, bude musieť odísť z funkcie. Oni si z nás naozaj robia srandu v priamom prenose," uzavrel Matúš Šutaj Eštok.

ČAPUTOVÁ v prieskume POHORELA: NAJNEDÔVERYHODNEJŠIA prezidentka v strednej a východnej Európe! (FOTO)
Poslanec Národnej rady SR Tomáš Taraba (Život-NS) sa na svojom facebooku vyjadril k prieskumu, ktorý nedávno priniesol Globsec. Podľa Tarabu nameral Globsec dáta, ktoré ukazujú, že Slováci majú vlastný rozum „napriek jeho cielenému... Čítať ďalej
27 | 05 | 2023 | Ladislav Kováčik

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme