Mladá sociálna demokratka: MONŠTRUM Lipšic
27 | 05 | 2023 I Eka Balašková

O čudesných tienistých miestach v kariére špeciálneho prokurátora Daniela Lipšica už písalo a hovorilo mnoho renomovaných právnikov. Po Štefanovi Harabinovi, či Robertovi Ficovi tak urobila aj mladá sociálna demokratka Zuzana Matejičková.

Tá sa pred necelým rokom odvážne pustila do veľkého sústa – skládky odpadu v Iži, ktorá nakoniec „zlomila krk“ ministrovi Vlčanovi a celej vláde Eduarda Hegera. Kým Harabin zhrnul Lipšicovu kariéru, Fico do Lipšica búši neustále už odkedy bol dosadený na post špeciálneho prokurátora, Matejičková Lipšicove praktiky zhrnula do niekoľkých bodov.

Dlhodobý kritik

„Základná otázka, ktorú chceme dnes rozobrať je vzťah ženy, ktorá bola právoplatne odsúdená za objednávku vraždy primátora v Hurbanove a za túto vraždu právoplatne dostala 21 rokov a ktorá bola neprávoplatne odsúdená na ďalších 25 rokov v súvislosti s vraždou novinára Kuciaka a jeho priateľky. Je preukázané nad akékoľvek pochybnosti, že súčasný špeciálny prokurátor sa osobne poznal, stretával a komunikoval s Alenou Zsuzsovou,“ uviedol na nedávnej tlačovej besede v centrále Smeru-SSD Robert Fico, ktorý tiež zverejnil z komunikácie z roku 2012 medzi Zsuzsovou a Lipšicom niekoľko úryvkov, kde komunikovali o intímnostiach.

Robert Fico popísal, čo všetko je známe o Danielovi Lipšicovi
Robert Fico, Robert Kaliňák, Marek Para a Tibor Gašpar dnes mali v centrále strany SMER - SSD tlačovú besedu na tému prečo nebola vyšetrovaná táto verzia vraždy Kuciaka. Predseda strany Robert Fico uviedol, že všetci štyria prítomní si prešli... Čítať ďalej
25 | 05 | 2023 | Gabriela Fedičová

Totalitný prvok v justícii

„Zriadenie ÚŠP i ŠTS profesionálne rozdelilo súdy a prokuratúru na riadnych sudcov a prokurátorov a mimoriadnych štátom skorumpovaných dvojnásobnými platmi a inými benefitmi,“ upozornil Harabin s tým, že takíto sudcovia a prokurátori sú závislí na politickej moci, čo podľa neho vidno v kauzách v poslednom období.

Zdroj: FB / Štefan Harabin

Nikdy nemal byť špeciálnym prokurátorom

Harabin tiež pripomína Lipšicovu nezákonne pridelenú bezpečnostnú previerku, ktorú v rekordnom čase získal za pomoci Milana Krajniaka. Tú musel mať, aby sa mohol uchádzať o funkciu špeciálneho prokurátora. V roku 2020 bol „na Lipšicovu mieru ušitý“ aj zákon tak, aby funkciu špeciálneho či generálneho prokurátora mohol zastávať aj neprokurátor. Pôvodný zákon totiž s takou drzosťou nerátal.

„So žiadosťou mu pomohol sused, minister práce Krajniak tak, že zneužil právomoc a s Lipšicom uzavrel fiktívnu zmluvu na spoluprácu v oblasti právnych služieb. Krajniakov rezort požiadal o previerku, hoci na danú pozíciu nebola vôbec potrebná,“ pripomína emeritný minister spravodlivosti s tým, že proces, ktorý štandardne trvá pol roka, Lipšic absolvoval za dva mesiace.

Štefan Harabin o lipšicovej ceste za slávou plnej podfukov
Daniel Lipšic. Človek, ktorý je snáď pri každom medializovanom prípade na Slovensku, aj keď tam, ako špeciálny prokurátor „nemá čo robiť“. Je to chránenec odvolanej vlády, vďaka ktorej ako odsúdený môže „sedieť“ na poste špeciálneho prokurátora,... Čítať ďalej
19 | 04 | 2023 | Eka Balaskova

Kto je to, tá Matejičková

Mladá sociálna demokratka Zuzana Matejičková na seba verejnosť zľahka, OČTK veľmi výrazne upozornila videom z polovice augusta. Stojac pred „najvyšším kopcom Podunajskej nížiny“ – skládkou v obci Iže upozornila, že „smetisko“, ktoré patrí vtedajšiemu ministrovi pôdohospodárstva Vlčanovi dostalo dotáciu od ministerstva životného prostredia a stále rastie aj napriek tomu, že v jeho tesnej blízkosti sa nachádza vzácne zákonom chránené územie.

Krátko, no desivo výstižne

"Lipšic politicky zneužil vraždu novinára Kuciaka a jeho snúbenice Kušnírovej. Bol na mieste vraždy Ernesta Valka. Zabil človeka na prechode pre chodcov. Obhajoval vrahov, aby získal informácie. Perverzná komunikácia so Zsuzsovou. Podvodom získaná bezpečnostná previerka. Podovodom získaná advokátska skúška. Manipulátor a klamár, ktorý sa nikdy nemal stať špeciálnym prokurátorom. Jeho nenávisť k Smeru rozvrátila Slovensko. Podľa médií a prezidentky Zuzany Čaputovej je to “náš” najčistejší z čistých, etalón morálky, ktorého najväčší obdivovateľ je klamár Juraj Šeliga," uzatvára zhrnutie Matejičková.

&set=a.109647088683640

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme