Ako je to s tou ODBORNOSŤOU A NESTRANNÍCKOSŤOU Čaputovej vlády NAOZAJ?
25 | 05 | 2023 I Diana Zaťková

MINISTER VNÚTRA ŠIMKO KOPE ZA DZURINDU! Na prezidentkou toľko proklamovanú "nestranníckosť" novej vlády upozorňuje na sociálnej sieti podpredseda parlamentu a Smeru Juraj Blanár. Hovoríme o tom Mikulášovi Dzurindovi, ktorého vláda umožnila prelet lietadlám ponad Slovensko, aby bombardovali bývalú Juhosláviu v rozpore s medzinárodným pravom.

Čaputovej nestranníckosť

Krátka správa, avšak nečakane s veľkým dosahom pred pár dňami odhalila, ako je to s tou „odbornosťou a nestraníckosťou“ vlády Zuzany Čaputovej. "Namiesto toho, aby sa jej nominanti snažili nájsť podporu v parlamente, aby rokovali s parlamentnými stranami a prijímali návrhy alebo opatrenia na riešenie ťažkej situácie občanov SR a na nápravu toho, čo tu za viac, ako tri roky spôsobili hegero-matovičove vlády, tak sa minister vnútra Ivan Šimko prezentoval, za koho vlastne kope a kde patrí," upozorňuje Blanár.

Následne pripomína, že Šimko bol v KDH, potom odišiel z KDH, bol v SDKÚ, potom odišiel z SDKÚ, vrátil sa do KDH a zdá sa, že keď tam neuspel, tak si ho zrazu vybrala pani prezidentka ako nezávislého odborníka. Prečo práve jeho?

"To sa môžeme iba domnievať, ale prvé jeho kroky veľa naznačujú. Jeho blízke kontakty s Mikulášom Dzurindom očividne nevychladli ani po rokoch. Inak sa nedá vysvetliť tá správa, ktorá obletela Slovensko - Minister vnútra SR Ivan Šimko prijal na pôde rezortu bývalého niekoľkonásobného predsedu vlády SR Mikuláša Dzurindu. Rozprávali sa o otázkach súvisiacich s bezpečnosťou štátu.“

Veronika zmenila kurz od prezidentky proti prezidentke
Kratučký status, ale veľavravný. Status Veroniky Remišovej nielen o Veronike Remišovej. "Vláda pani prezidentky je v skutočnosti vláda SAS, PS a KDH." Píše autorka statusu. "My" sme parlament Dať do jednej z najdôležitejších funkcií za vedúceho... Čítať ďalej
25 | 05 | 2023 | Ivan Brožík

Takže poďme si to zhrnúť

Hovoríme o tom Mikulášovi Dzurindovi, ktorého vláda umožnila prelet lietadlám ponad Slovensko, aby bombardovali bývalú Juhosláviu v rozpore s medzinárodným pravom. "Ako by mohol expremiér prispieť k bezpečnosti nášho štátu? Ten, ktorý nedokázal vysvetliť kauzu Gorila a biznis prostredníctvom Fondu národného majetku, a už vôbec ani podozrivé financovanie jeho strany SDKÚ, tak tento človek je teraz prijímaný so všetkou poctou na ministerstve vnútra?" Kladie opodstatnenú otázku podpredseda NR SR.

Že by orgánom činným v trestnom konaní došli už všetky manipulácie proti Robertovi Ficovi a strane SMER a že by potrebovali nový vietor v zneužívaní svojich práv a v politickom súboji proti opozícii? 

"Len nedávno vychvaľoval I. Šimko policajného prezidenta Š. Hamrana, ktorého politická nadpráca sa nedá nevidieť a ktorého pôsobenie len podporuje zlú situáciu v OČTK. Alebo išlo o obyčajné zneužívanie funkcie ministra na prezentovanie a propagovanie M. Dzurindu s cieľom ho legitimizovať vládou p. prezidentky za každú cenu, len aby sa dostal do parlamentu? A to, akú politiku bude M. Dzurinda presadzovať, už netreba ani popisovať," uzavrel Blanár.

Zdroj foto: TASR | Ivan Šimko

Šimkovo úbohé vysvetlenie: Síce bol na ministerstve, o politiku ale vôbec nešlo!

Minister vnútra Ivan Šimko pozval Mikuláša Dzurindu na ministerstvo vnútra, keďže momentálne sa na ministerstve venujú niektorým koncepčným materiálom a chcel s ním prediskutovať napríklad to, aké sú trendy v Európe, keďže Dzurinda vedie think tank pri Európskom parlamente.

Dodal, že to bolo i preto, lebo sa poznajú a spolu boli v dvoch vládach, kde sa Šimko venoval vonkajšej i vnútornej bezpečnosti štátu, a tiež spoločne pracovali na vstupe Slovenska do Európskej únie a Severoatlantickej aliancie.

„Poskytol mi niekoľko veľmi cenných informácií a ešte som ho požiadal aj o ďalšie," povedal Šimko. Zdôraznil, že dbal na to, aby sa diskusia netýkala politických tém.

ZA TOTO MUSIA PADAŤ HLAVY! Polícia SR to prehnala
K incidentu medzi slovenskou políciou a dvoma opitými americkými vojakmi vo Zvolene neďaleko vojenskej základne Lešť sa na sociálnej sieti vyjadrila aj Polícia SR. Nie však tak, ako by mnohí čakali! "Vraj Slováci nemajú čo pindať, pretože, podržte... Čítať ďalej
25 | 05 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik