Globsec prišiel dávať ideológom z mainstreamu lekcie
26 | 05 | 2023 I Ivan Brožík

Jedna udalosť, jedna téma, minimálne dva spôsoby informovania. Jeden spravodajský, druhý nenávistno - propagandistický. Tlačová beseda Globsecu. Najskôr tak, ako ju zaznamenala TA3.

"Podľahli Slováci dezinformáciám? GLOBSEC ukázal výsledky prieskumu verejnej mienky" znie titulok citovanej televízie.

"GLOBSEC Trends 2023

...je najnovší prieskum verejnej mienky, ktorý GLOBSEC uskutočnil v ôsmich krajinách strednej a východnej Európy (Bulharsko, Česko, Maďarsko, Lotyšsko, Litva, Poľsko, Rumunsko a Slovensko), skúma postoje regiónu ku kľúčovým naratívom – pravdivým aj manipulatívnym – o vojne na Ukrajine, NATO, EÚ, demokracii a verejnom zdraví.
Výsledky tento rok podčiarkujú význam vnútornej politiky, histórie a kultúry na postoje obyvateľstva.

"Zatiaľ čo v roku 2022 mala vojna na Ukrajine na verejnú mienku značný vplyv, v tomto roku výsledky prieskumu skôr ukazujú prehĺbenie rozdielov medzi viac a menej odolnými krajinami. A najmenej odolnými voči manipulatívnym a pro-ruským naratívom sa ukazujú Bulharsko, Maďarsko a Slovensko." uviedla riaditeľka Centra pre demokraciu a odolnosť GLOBSECu Dominika Hajdu."

A teraz titulok samozvaného mainstreamového média:

"Propaganda už presvedčila polovicu Slovákov, že za ruskú agresiu môže Západ alebo Ukrajina" - To je úvodná informácia z tej istej tlačovky.

Článok má na začiatku konštatovanie: "Šíritelia proputinskej propagandy môžu byť spokojní. "

Názor si urobte sami!

Saková: Za koho bojuje bývalá koalícia
Denisa Saková (Hlas-SD) kritizuje niekdajšiu koalíciu za „smršť zákonov“, ktorými podľa nej zahlcuje parlament, aby sa nemohol venovať zákonom prospešným pre bežného občana. Saková pripomína situáciu dôchodcov a fakt, že vďaka návrhu Hlasu sa... Čítať ďalej
26 | 05 | 2023 | Eka Balašková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik