ŠKANDÁL! Ožratí americkí vojaci vyčíňali vo Zvolene! Ambasáda už žehlí
25 | 05 | 2023 I Diana Zaťková

Europoslanec Milan Uhrík (REPUBLIKA) na sociálnych sieťach upozornil na incident medzi slovenskou políciou a dvoma americkými vojakmi vo Zvolene neďaleko vojenskej základne Lešť. Vojaci boli podľa správ americkej ambasády na Slovensku suspendovaní, polícia proti nim najskôr nevznesie žiadne obvinenia.

„Agresívni americkí vojaci opäť zaútočili, tentoraz v Bille v okrese Zvolen – Zlatý potok. Zasahovala polícia, ktorá musela proti jednému z nich použiť donucovacie prostriedky. Sme na mieste, zisťujeme podrobnosti. Všetko je na kamerách... Toto sa neututlá!“ informoval na Facebooku Uhrík.

Prišli sa na Slovensko opíjať?

Podľa informácií serveru Myzvolen.sme.sk sa dvaja americkí vojaci slúžiaci v neďalekej Lešti v osobnom voľne opili a v Bille vo Zvolene sa pohádali pravdepodobne kvôli nákupnému košíku.

Posilnení alkoholom si nadávali, a keď už to vyzeralo, že sa začnú biť, bola na nich privolaná mestská polícia. Boli vyvedení z obchodu a prípad si prevzali štátni policajti. "Na mieste sa nestalo nič, čo by musela riešiť polícia," uviedla hovorkyňa krajskej polície Maria Faltaniová s tým, že Američania nikoho nezranili a nič nepoškodili.
 
Jeden z vojakov skončil v policajnej väzbe, pretože sa odmietol legitimovať a na privolaných policajtov kričal. Na policajnej stanici si ho prevzali zástupcovia vojenskej misie v Lešti.
 
Matúš Šutaj Eštok z HLAS - SD pozdravuje Progresívne Slovensko!
"Dobré ráno progresívci," píše na sociálnej sieti poslanec NR SR, Matúš Šutaj Eštok, člen strany Hlas - SD. "Šutaj Eštok verí, že líder strany Progresívne Slovensko "PS" sa ospravedlní a vysvetlil, prečo! "Dobré ráno progresívci," píše Matúš Šutaj... Čítať ďalej
25 | 05 | 2023 | Gabriela Fedičová
Ambasáda si to leští

Za incident sa ospravedlnila americká ambasáda na Slovensku. „Verejná potýčka medzi americkými vojakmi v obchode s potravinami vo Zvolene bola neospravedlniteľným prejavom neúcty k slovenskej polícii a spoločnosti. Incident sa odohral medzi dvoma vojakmi a nedošlo k žiadnemu poškodeniu majetku ani k zapojeniu kohokoľvek mimo skupiny Američanov. V súlade so slovenskými zákonmi polícia vojakmi krátko zadržala, rozhodla, že nebude vznesené žiadne obvinenie, a prepustila ich,“ upozorňuje ambasáda.

Kvôli neospravedlniteľnému správaniu boli vraj obaja vojaci odvolaní zo svojich funkcií na Slovensku. „Jednalo sa o neprijateľný prejav neúcty k slovenskej polícii a spoločnosti a ich správanie nemožno nijako ospravedlniť. V dôsledku toho boli vojaci odvolaní zo svojich funkcií na Slovensku a čakajú na ďalšie disciplinárne opatrenia zo strany svojich veliteľov. Spojené štáty rešpektujú slovenský právny štát a ďalší komentár k tomuto ojedinelému incidentu prenechávame slovenskej polícii,“ píše sa vo vyhlásení na Twitteri.

Zástupcovia ambasády upozorňujú, že incident nemá žiadny vplyv na dobré vzťahy oboch krajín. „Niektorí sa bohužiaľ snažia tento incident využiť ako príležitosť na rozdelenie našich krajín a očiernenie mnohých amerických vojakov a vojačok, ktorí prišli na pomoc a podporu Slovenska, nášho spojenca, od brutálnej invázie Ruska na susednú Ukrajinu. Slovensko je naším priateľom a spojencom už tri desaťročia a vždy budeme stáť pri vás v partnerstve a spolupráci,“ dodáva ambasáda.

Veronika zmenila kurz od prezidentky proti prezidentke
Kratučký status, ale veľavravný. Status Veroniky Remišovej nielen o Veronike Remišovej. "Vláda pani prezidentky je v skutočnosti vláda SAS, PS a KDH." Píše autorka statusu. "My" sme parlament Dať do jednej z najdôležitejších funkcií za vedúceho... Čítať ďalej
25 | 05 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik