Matúš Šutaj Eštok z HLAS - SD pozdravuje Progresívne Slovensko!
25 | 05 | 2023 I Gabriela Fedičová

"Dobré ráno progresívci," píše na sociálnej sieti poslanec NR SR, Matúš Šutaj Eštok, člen strany Hlas - SD. "Šutaj Eštok verí, že líder strany Progresívne Slovensko "PS" sa ospravedlní a vysvetlil, prečo!

"Dobré ráno progresívci," píše Matúš Šutaj Eštok, ktorého odkaz pre lídra strany "PS", Michala Šimečku prinášame v plnom znení.

"Tak sme sa dnes od predsedu Progresívneho Slovenska dozvedeli, že „predĺžiť chaos bola chyba“. Voľby vraj mali byť skôr. Plne s tým súhlasím, len by mal Michal Šimečka do svojho statusu pridať aj ospravedlnenie. Poslanec PS Tomáš Valášek bol totiž jedným z tých, ktorých 92 hlasov rozhodlo o konaní predčasných volieb až 30. septembra," píše Matúš Šutaj Eštok.

"Od pádu Hegerovej vlády v parlamente HLAS žiadal predčasné voľby čo najskôr. Predložili sme návrh na ich konanie 24. júna, aby sa konali ešte v prvom polroku. Presne tak, ako kedysi žiadala pani prezidentka či Boris Kollár," dodáva.

"Ibaže potom sa pani prezidentka, politickým pôvodom z PS, z ničoho nič zľakla vlastnej odvahy a ešte pred rokovaním koaličných strán im dala bianko šek na septembrový termín – lebo vraj aj s ním dokáže existovať. Koaličníkom nebolo viac treba a spolu so SaS a pánom Valáškom z PS upiekli voľby až na september," vysvetľuje Matúš Šutaj Eštok.

Verím, že pán Šimečka svoj status o „chybe“ doplní ospravedlnenie za postoj vlastného poslanca Valáška. A keď už bude v ráži, môže sa rovno ospravedlniť aj za jeho hlasovanie o zvýšení príspevku na rekondičné pobyty seniorov, ktoré navrhol HLAS a ktoré parlament schválil. Pán Valášek bol jediným poslancom celej Národnej rady, ktorý hlasoval proti.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik