Hlas ľudu: Prečo prezidentka všetky prejavy číta
25 | 05 | 2023 I Mária Škultétyová

Je pravda, že nie som jediná, čo si všímam jej prejavy. Bývajú adresné, ale aj plné prázdnych fráz. Ocenili ho aj členovia ZMOS-u viackrát dlhým potleskom. Ja som ani v myšlienkach netlieskala. Na čo som myslela, píše Hlas ľudu, Hlavného denníka.

V hlave sa mi vynárali spomienky na slávnostné prejavy či príhovory z minulých čias. Z rokov, keď so ako mladá učiteľka na slávnosti vystupovala so žiakmi v kultúrnom programe. Program bol spestrením slávnosti, na ktorej sa vystriedali viacerí rečníci s politickými prejavmi. Otrávení sme
pozerali na zväzok papierov v rukách koktajúcich rečníkov. Chudáci, už museli byť unavení z toľkého čítania. Keď sme videli, že rečník berie posledný list, vydýchli sme si a povedali: chvalabohu!

Prečo ten úvod

Aj keď nie dĺžkou príhovoru, predsa mi len prezidentka so svojím prejavom pripomenula časy socializmu. Aj ona ho čítala z papierov. Všímam si, že to robí bežne. Číta a sem-tam sa aj zakokce. Veď aj zakoktať sa je ľudské. Ale nezdá sa mi celkom prezidentské prihovárať sa ľuďom z papiera. Poviem
to tak, ako to je. Nesplnila si domácu úlohu, na svoje vystúpenie sa nepripravila. Nechcem byť na ňu zlá, ale ja to tak vidím. Neviem, ako by posudzovali žiaci učiteľa, keby výklad učiva nahradil čítaním z učebnice. Asi by u nich prepadol.

Vieme, že prejavy si prezidentka nepíše sama

Má na to ľudí, a myslím si, že ani kapacitu nemá na to, aby zvládala vyjadrovať sa ku všetkému. Škoda, že sa prezidentom nestal človek, ktorý s ňou súperil, ale nevyhral. Je múdry, rozhľadený, inteligentný. Z jeho príspevkov tu v HD môžem povedať, že je to chodiaca encyklopédia. My ľudia
niekedy pozeráme len na obal a obsah nás nezaujíma. Pri najbližších prezidentských voľbách by sme mali na to pamätať. Nevoliť to, čo sa neosvedčilo.

Ale poďme naspäť k prejavu. Výhodou vlastných myšlienok je aj to, že prýštia zo srdca a nie sú falošné. Hovoríme, čo cítime a čo si myslíme. Len úprimné slová vojdú do srdca poslucháčov.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik