Viktorín: Zhubný vplyv mimovládok, alebo potrebujeme GLOBSEC?
25 | 05 | 2023 I Eka Balašková

 Od roku 2005 sa v Bratislave každoročne koná bezpečnostná konferencia organizácie GLOBSEC – Global Security Forum. Hoci je to mimovládna organizácia, je štedro podporovaná slovenskými vládami. Paradox, na ktorý poukazuje aj generál Jozef Viktorín (Republika).

Bezpečnostnú konferenciu hostí Bratislava za štátne peniaze, teda za peniaze nás všetkých. K tomu okrem iného patria aj kontroly na hraniciach. Generálovi Viktorínovi prekáža, že štát sa zaoberá doslova dotovaním stretnutia mimovládnej organizácie, kým vážne problémy spoločnosti kompetentným unikajú. Z toho je jasné, aký vzťah majú k Slovenskej republike. Ak sa niekomu zdá, že to nie je dôležité, Viktorín pripomína, že priority vlády by mali byť niekde inde. A rovnaký fakt vyčíta prezidentkinej vláde aj Robert Fico, predseda Smer-SSD.

Obmedzenia kvôli konferencii

Slovenskú republiku má na konferencii zastupovať prezidentka Zuzana Čaputová, Bratislavu navštívi Leyenová, Metsolová, Macron, hovorí sa však aj o ukrajinskej delegácií. Celé sa to spustí 29. mája, no kontroly na hraniciach nás neminú už od stredy, 24. mája.

V Bratislave sa bude konať Globsec. Prídu aj von der Leyenová, Macron či Vučič
V pondelok (29. 5.) sa v Bratislave začne 18. ročník bezpečnostnej konferencie Globsec. Informuje o tom RTVS. Medzi významnými politickými osobnosťami, ktoré sa na podujatí zúčastnia, budú napríklad predsedníčka Európskej komisie Ursula von der... Čítať ďalej
24 | 05 | 2023 | Ladislav Kováčik

O čom sa hovorí

Hovorí sa, že Slovensko organizuje Globsec, kto všetko sa ho zúčastní, aké veľké veci sa budú diať a ako bude venovaný Ukrajine. Pre organizátorov je však Slovensko iba miestom na šírenie propagandy, ktorá má meniť myslenie ľudí. A ako sme počuli, vraj keď nie po dobrom, sľubujú, že po zlom. Jeden názor, jedna pravda,“píše na sociálnej sieti generál Viktorín, ktorý pripomína, že témou dneška nie je ani sociálna situácia, ani kontaminované obilie z Ukrajiny, ale štátny aparát rieši stretnutie mimovládnej organizácie.

Mocní „vykladači pravdy

„Novodobí „vykladači pravdy“ k organizácii využili štátny aparát, bezpečnostné zložky a zaviedli kontroly na hraniciach. A teraz vidíme, čo dokáže nekontrolovaný tretí sektor. Diktovať štátu čo má robiť a ako. Táto konferencia nie je lacný špás. Preto sa pýtam, koľko finančných prostriedkov bolo na organizáciu vyčlenených z rozpočtu? Ako sa podieľalo MO SR, MZV SR a Úrad vlády?,“pýta sa Viktorín.

Je to vôbec dôležité?

Podľa Jozefa Viktorína áno, lebo občan potrebuje vidieť, čo bolo a možno aj bude pre vládne garnitúry prioritou.

„Starostlivosť o bezpečnosť obyvateľov? Nie, SR ich zaujíma málo, a preto sme tam, kde sme. Pravidlá má určovať štát v dialógu s občanom, nie inak,“uzatvára Viktorín.

Tvrdá kritika Fica na prvé rokovanie a kontroly na hraniciach
Predseda opozičného Smeru-SD Robert Fico kritizoval program prvého rokovania vlády odborníkov. Kabinetu vyčíta, že napríklad miesto riešenia cien potravín robil čistky medzi veľvyslancami a posielal vojakov na hranice pre konferenciu mimovládnej... Čítať ďalej
17 | 05 | 2023 | Ivan Mihale

Vládu kritizoval aj Fico

Robertovi Ficovi sa nepáčilo, že na svojom prvom zasadnutí vláda riešila konferenciu Globsec. Pýta sa, prečo by mal kabinet na prvom zasadnutí rozhodovať o vyčlenení vojakov na pomoc polícii pri kontrolách na hraniciach v tejto súvislosti. Dodal, že pre konferenciu mimovládnej organizácie sa budú niekoľko dní tvoriť rady na hraničných priechodoch a za všetkým vidí „rukopis“ pani prezidentky Zuzany Čaputovej.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik