Ruský Suchoj vyprášil dva americké bombardéry so sprievodom F-16
24 | 05 | 2023 I Ivan Brožík

„Posádka ruskej stíhačky identifikovala vzdušné ciele ako dvoch strategických bombardérov B-1B amerického letectva. Informuje web novinky.cz

Po odklone zahraničných vojenských lietadiel z blízkosti štátnej hranice sa ruská stíhačka vrátila na domovské letisko,“ cituje Ria Novosti z vyhlásenia ruského ministerstva obrany.

Takmer na dennom poriadku

O podobných incidentoch informuje ruské ministerstvo obrany pomerne pravidelne. Stíhačku Su-27 nad Baltom kvôli francúzskemu a nemeckému vojenskému lietadlu nasadilo Rusko podľa svojho oznámenia aj minulý týždeň, pripomenula ČTK.

Nejde "len" o dva bombardéry

Bombardéry B-1B sú spravidla vo vzduchu sprevádzané vždy dvomi stíhačkami F-16 každý a niekde v operačnom dosahu sa nachádza aj tankovacie lietadlo.

Kto a či kšeftuje v Európe s orgánmi mŕtvych vojakov?
Nasledujúcu informáciu sme prevzali z webu eadaily.com. Pripomíname, že ide iba o jeden zdroj, nebolo možné tvrdenia, v ňom obsiahnuté, overiť aj z iných mediálnych nosičov. Tlačová agentúra eadaily.com je spravodajská redakcia so sídlom v Moskve,... Čítať ďalej
24 | 05 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme